O nouă finală a concursurilor de educație economică și antreprenorială pentru elevi

Vineri, 19 mai 2017, la Liceul Teoretic OVIDIUS din Constanța s-a desfășurat, faza finală a concursurilor interjudețene:

–          Gândesc economic, deci câștig – concurs de gândire economică, ce se adresează elevilor din ciclul superior al liceului,

–          Și eu voi fi întreprinzător! – concurs de planuri de afaceri realizate de echipe de elevi de liceu.

Inițiate de Centrul de Resurse pentru Educație Economică Constanța  și având ca principal partener și sprijin Liceul Teoretic OVIDIUS, concursurile se află la cea de-a XII-a, respectiv a XI-a ediție.

În acest an, la faza finală au participat elevi din județele Bacău, Brăila, Iași și Constanța, îndrumați de cadre didactice dedicate muncii de diversificare a metodelor de dezvoltare a gândirii economice eficiente.  Pentru liceele de la care provin acești elevi participarea la aceste concursuri a devenit o tradiție, o componentă semnificativă a culturii lor organizaționale.

Și în acest an, faza finală a concursurilor, ca de altfel și faza județeană, au fost realizate de către inițiatori în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța și Liceul Teoretic “Ovidius” Constanța, instituții ce au sprijinit constant activitățile competiționale ce vizează dezvoltarea la elevi și tineri a competențelor de bază.

Sponsorul principal al acestei faze finale este BRD Groupe Societe generale S.A. Regiunea Dobrogea.

Concursul se adresează elevilor de liceu și încununează o etapă din efortul lor pentru formarea unui mod economic de gândire eficient și pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale. Pentru participanții direcți, cât și pentru colegii acestora (participanți la fazele anterioare sau simpli spectatori) concursurile Și eu voi fi întreprinzător și Gândesc economic, deci câștig se constituie în stimulente semnificative pentru inițiativa antreprenorială, adică pentru ceea ce se dorește a fi unul din semnele distinctive ale generației tinere.

Festivitatea de premiere a avut  loc vineri, 19 mai 2017, ora 15:00, în aula mică a Liceului Teoretic OVIDIUS din Constanța.

„Am urmărit permanent să corelăm activitățile de formare adresate cadrelor didactice (acesta fiind, în fapt, principalul obiect de activitate la înființarea organizației noastre) cu cele adresate elevilor noștri, dezvoltării spiritului lor competitiv și de inițiativă în domeniul vieții economice. Și, am reușit!De mai bine de un deceniu, concursurile inițiate de noi și sprijinite constant de Liceul Teoretic OVIDIUS, de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, se constituie în repere ale activităților extracurriculare cu un puternic impact formativ”, a declarat prof. Victor Mihalașcu, directorul CREE Constanța.

Concursul “Gândesc economic, deci câștig” a fost câștigat de către elevul Cristea Mihnea de la Liceul Teoretic “Ovidius” Constanța, prof. îndrumător Victor Mihalașcu, iar concursul “Și eu voi fi întreprinzător” a fost câștigat, la egalitate, de echipa Colegiului Economic “Ion Ghica” Brăila, formată din elevii Berceanu Cristian și Nechifor Valentina, prof. îndrumător Zemeili Elena, respectiv de către echipa Liceului Teoretic “Ovidius” Constanța formată din elevii Cosma Bianca, Ferat Ege, Ialangi Maria, Matei Anastasia, Mociu Cosmina și Malaxa Maria-Silvia, prof. îndrumător Victor Mihalașcu.

Reprezentanții media interesați de eveniment sunt așteptați la Liceul „Ovidius”, vineri, 19 mai 2017, începând cu ora 09:30.

Relații suplimentare pot fi obținute de la: prof. Victor Mihalașcu, tel. 0727/057.684, Liceul „Ovidius” – director al CREE Constanța și prof. Cecilia Băraru, tel. 0745/054.765, Colegiul Tehnic „Tomis”, director adjunct al CREE Constanța.

  • 2020 STEM Discovery campaign