Street Motion

Trupa de street dance a Liceului Teoretic Ovidius, cunoscuta si sub numele de Street Motion, sa infiintat in luna septembrie a anului 2009, in urma initiativei elevilor de la actuala clasa a 12-a F (Natalia Mocanu, Dumitru Roxana, Radoglu Sorin si Toma Sebastian), ajutati de doamna profesoara Tudor Anica. Ulterior, au fost acceptati in trupa elevii Radu Cosmina(11 C), Crajman Alexandru ( 11 E), Chioibas Emil( 11 C), Mocanu Andrei (12 A) si Brighila Ioana( 11B). In anul scolar 2009-2010 trupa Street Motion a participat la festivitatile liceului de Craciun si de Pasti si la etapa locala e Cupei Liceelor la street dance, Constanta, ocupand locul 6 din 11. Anul urmator, desi cativa membrii au parasit trupa, nucleul a ramas acelasi, fiind completat si cu elevii Margineanu Andreea(10 E) Roxana Plesa ( 10B), Voinea Mihaela (10 B), Alexandra Enciu(10 D) si Decu Paul( 10 F). Si in acest an, am participat la festivalele liceului in formula completa. Trupa Street Motion( Mocanu Natalia, Crajman Alexandru, Dumitru Roxana, Radoglu Sorin, Toma Sebastian,Margineanu Andreea, Brighila Ioana impreuna cu Munteanu Florentina, eleva liceului Regina Maria) a reprezentat Liceul Ovidius in cadrul Cupei Liceelor la street dance, ocupand locul 1 la etapa judeteana si locul 7 la etapa nationala. Am fost indrumati si in acest an de doamna profesoara Anica Tudor.

Si in luna septembrie a acestui an, trupa si-a reluat activitatea si a mai primit cativa membri in “familie”. Antrenamentele de cate doua ore se desfasoara saptamanal, miercurea si sambata. Anul acesta avem ca obiectiv aducerea Cupei in liceul nostru. Trebuie mentionat ca am fost si suntem in continuare spirjiniti de doamna profesoara Carmen Bucovala, doamna directoare Anghel Cristina si nu in ultimul rand doamna profesoara Popovici Mariana, profesor indrumator.

De ce street dance-ul? Nu este foarte usor de explicat…este ceva ce se simte nu se explica. Ideea e ca, atunci cand practicam acest gen de dans ne simtim liberi,uitam de grijile vietii de elev. Se spune ca dansul este poezia piciorului. Sincer, noi simtim ca am putea scrie volume intregi de astfel de poezii.

 

  • 2020 STEM Discovery campaign