Centrul de Testare 145 acreditat ECDL Romania

Liceul Teoretic "OVIDIUS" Constanta

Centru de testare acreditat ECDL Romania

Ce este ECDL?

Certificatul European de Operator pe Calculator (Certificatul ECDL) este documentul recunoscut la nivel european drept certificat standard pentru calificarea de baza in utilizarea calculatorului. Certificatul ECDL atesta faptul ca detinatorul lui poseda cunostinte de baza despre Tehnologia Informatiei (IT) spre a folosi un calculator personal si aplicatii de calcul obisnuite la un nivel mediu de competenta. In practica, certificatul ECDL indica faptul ca detinatorul a trecut un test teoretic care evalueaza conceptele de baza ale Tehnologiei Informatiei si sase teste practice care evalueaza competenta de baza a detinatorului in utilizarea unui computer personal si in folosirea unor aplicatii ale calculatorului intalnite in activitatile curente.

Certificatul European de Operare pe Computer (ECDL) a fost recomandat tuturor statelor membre ale Uniunii Europene drept certificatul standard de atestare a abilitatilor de baza in utilizarea competenta a calculatorului.

Permisul ECDL este folosit si recunoscut în 150 de tari de catre companii de renume, în administratie sau de institutii de învatamânt de prestigiu.

Certificarile ECDL se adreseaza oricarei persoane care doreste si are nevoie sa îsi certifice abilitatile de utilizare a computerului la un standard recunoscut international.
Nu exista limita de vârsta pentru înscrierea în programul de certificare ECDL.

Tinerii, elevii, studentii, functionarii publici sau angajatii în companii îsi pot dovedi abilitatile IT prin intermediul certificarilor ECDL.

La nivel international, 13 milioane de persoane sunt înregistrate în program, în timp ce în România mai mult de 230.000 de candidati au obtinut sau sunt în curs de a obtine Permisul ECDL.

Permisul ECDL obtinut în România este valabil în oricare tara din lume în care este recunoscut standardul ECDL/ICDL.
Permisul ECDL nu are o perioada de valabilitate stabilita, competentele digitale fiind certificate pe viata, în conformitate cu programele analitice aferente fiecarui modul, aflate în vigoare la momentul sustinerii examinarii.

Intra în comunitatea ECDL, construieste-ti Profilul ECDL si dovedeste-ti competentele digitale:

• Un CV este 100% complet cu ECDL
• Permisul ECDL deschide noi oportunitati pentru a obtine un loc de munca mai bun, îmbunatateste perspectivele de promovare în cariera si scade probabilitatea de a pierde o oferta de serviciu.
• ECDL este o certificare recunoscuta international, actuala si garantata.
• ECDL deschide noi oportunitati pentru a obtine o bursa în strainatate.
• Studentii îsi pot echivala diverse cursuri de informatica sau birotica cu Permisul ECDL la anumite universitati.
• Elevii care detin Permisul ECDL îsi pot echivala proba de Competente digitale din cadrul Examenului de Bacalaureat National.
• Cadrele didactice din învatamântul preuniversitar care detin Permisul ECDL pot beneficia de credite profesionale transferabile si Permisul ECDL se recunoaste la evaluarea dosarului pentru concursuri de ocupare a posturilor didactice.

webmaster Prof. Maga Cristinel magacristi@yahoo.com
OVIDIUS ECDL TEAM 2005-2015 ©