Liceul Teoretic "OVIDIUS" Constanta
Centru de testare acreditat ECDL Romania
ECDL pentru SCOALA
Educatia are un rol fundamental in crearea si dezvoltarea unei societati a cunoasterii prin asigurarea competentelor necesare secolului in care traim, reprezentand unul dintre instrumentele care pot determina parcursul economico-social ascendent la nivel national.
Ministerul Educatiei din Romania a urmarit constant integrarea tehnologiei in activitatile educationale, implementand programe de investitie in modernizarea si dotarea scolilor cu echipamente ICT si promovand sisteme de invatare si predare asistate de computer.
ECDL ROMANIA si Ministerul Educatiei au colaborat cu succes in perfectionarea sistemului educational din Romania incepand cu anul 2004, cand au semnat un acord prin care cele mai bune 200 de licee din Romania au beneficiat de suportul ECDL ROMANIA in acreditarea drept centre de testare ECDL. Acordul de colaborare a urmarit de asemenea asimilarea programei ECDL in programa scolara din invatamantul preuniversitar.
In anul 2011 un nou parteneriat “Educatie pentru Societatea Informationala“ continua strategia de implementare a certificarii ECDL in invatamantul romanesc avand de aceasta data la baza indeplinirea obiectivelor mentionate si in Pactul National pentru Educatie si Strategia “Educatie si Cercetare pentru Societatea Cunoasterii.
Prin acest acord “Ministerul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului recunoaste certificarea ECDL, Permisul European de Conducere a Computerului, obtinut in baza standardelor ECDL, drept un atestat de operator pe computer cu valabilitate in sistemul de invatamant”.
Permisul ECDL reprezinta un beneficiu important atat pentru elevi si studenti, cat si pentru profesori.
Avantaje ECDL
- Elevii care dețin Permisul ECDL își pot echivala proba de Competențe digitale din cadrul Examenului de Bacalaureat Naţional.
Programa pentru obținerea Permisului ECDL corespunde materiei pe care elevii de liceu o parcurg în cadrul orelor de TIC din programa școlară pentru clasele a IX-a și a X-a. Astfel, liceenii pot să se pregăteasca chiar în cadrul orelor de la școală pentru obținerea unei certificări cu recunoaștere internațională. Având deja Permisul ECDL, elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competențe digitale de la Bacalaureat.
- ECDL deschide noi oportunităţi pentru a obţine o bursă în străinătate.
- Studenții își pot echivala diverse cursuri de informatică sau birotică cu Permisul ECDL la anumite universități.
În România, până în prezent au fost acreditate ca centre de testare ECDL universităţi precum: SNSPA București, ASE Bucureşti – CDIMM, Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea „Gheorghe Asachi” Iaşi, Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” Arad, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universitatea București - Departamentul de Învățământ la Distanță – CREDIS.
- Un CV este 100% complet cu ECDL
Permisul ECDL deschide noi oportunităţi pentru a obţine un loc de muncă mai bun, îmbunătăţeste perspectivele de promovare în carieră și scade probabilitatea de a pierde o ofertă de serviciu.
- Cadrele didactice din învățământul preuniversitar care dețin Permisul ECDL pot beneficia de credite profesionale transferabile.
webmaster Prof. Maga Cristinel magacristi@yahoo.com
OVIDIUS ECDL TEAM 2005-2015 ©