A XIII-a ediție a Concursului regional “Și eu voi fi întreprinzător!”

Vineri, 12 aprilie 2019, în Aula mică a Liceului Teoretic “Ovidius” Constanța a avut loc faza județeană a concursului de planuri de afaceri pentru elevi, o competiție devenită tradițională.

Organizatorii acestui eveniment au fost Centrul de Resurse pentru Educație Economică Constanța și Liceul Teoretic “Ovidius” Constanța, alături de care s-au aflat partenerii ISJ Constanța și  DJST Constanța și sponsorul principal BRD Groupe Societe Generale Regiunea Sud-Est, Grup Constanța.

Concursul, inclus în Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene al MEN, domeniul științific, poziția 874, a fost câștigat de către echipa Liceului Teoretic “Ovidius” formată din: Koutsios Brianna, Marcu Elena, Oprișan Ioana-Patricia, Ștolea Antonia-Ioana, Yazgan Deniz, cu un proiect despre agricultură și produse agricole de interes pentru domeniul farmaceutic. Celelalte două premii au fost câștigate de către echipele: Bizineche Briana, Cucu Maria Sânziana,  Ionescu Diana-Elena, Ioniță Andreea-Bianca, Memet Enisa respectiv Aioanei Miruna-Ioana, Ancuța Iulia-Sabina, Bădică Andreea-Bianca, Harton Alexia-Mihaela, Pârșan Vlad-Ionuț, ambele de la liceul organizator. Toate cele trei echipe au fost îndrumate de către prof. Victor Mihalașcu și vor participa pe 16 mai 2019 la faza finală a aceluiași concurs ce sa va desfășura la Liceul Teoretic “Ovidius” Constanța.

D-na. Tudosă Alina, una dintre profesoarele îndrumătoare, de la Liceul Teoretic “George Călinescu”, a apreciat în mod deosebit calitatea prezentărilor realizate de elevi,  eforturile depuse de către profesorii coordonatori, exprimându-și speranța ca în viitor mai mulți profesori își vor îndemna elevii să participe la aceste concursuri, ca modalitate de dezvoltare a creativității și competitivității acestora.