Câștigători la NASA Space Settelment Contest.

Trei echipe ale Liceului Teoretic „Ovidius”, Constanța, au participat la competiția NASA Space Settelment Contest unde au obținut Premiul I, Premiul II, și o mențiune de Onoare.

Cel mai tânăr echipaj a fost format sin elevii Raica Tudor, Trifan Cristian și Covaliu Alexandu de la clasa a VI-a al căror proiect JUNCTIS VIRIBUS a obținut locul I.

 „Munca ne-a fost răsplătită și pentru noi este o realizare enormă. Este extraordinar că am avut șansa de a participa la acest concurs unde am căpătat foarte multe cunoștințe noi” , au declarat, Alexandru Covaliu, Cristina Trifan si Mihnea Raica.

De asemenea, proiectul HELIOS realizat de Berende Teodora Emilia si Pantu-Irimia Diana Elena de la clasa a X-a și coordonat de prof. Maga Cristinel a obținut Premiul II

„Proiectul Helios este o totală inovaţie. Pornind de la forma staţiei și terminând cu procesele tehnologice care se pot derula în interiorul acesteia,  toate conţin concept de noutate remarcabile. Lumea imaginată aici va fi o lume aproape perfectă: cu un climat sigur si durabil, cu o economie stabilă și echilibrată, cu o societate bazată pe reguli strict controlate, dar profund democratice. Lumea imaginată pe Helios poate fi considerată o “arcă”, care îndrăznim să credem, poate fi speranţa omenirii pentru un viitor mai bun. Unul in afara planetei mama, Pământul”, a declarat prof. Maga Cristinel.

Proiectul KALESTIC SPACE SETTELEMNT realizat de  echipa formată din Bîdea Adriana clasa a XI-a D, Dan Bogdan Alexandru clasa a XI-a A, Giumba Elena clasa a XI-a D, Juga Silviu clasa a XI-a A, Ninulescu Iolanda clasa a XI-a A, Simion Ioana clasa a XI-a și coordonat de prof. Anghel Cristina a primit o mențiune de onoare.

“Participarea la acest concurs a reprezentat  pentru mine o experiența unica in viața pe care mi-o voi aminti cu plăcere mereu. Rezultatul obținut a fost mai mult decât mulțumitor, gratie lucrului în echipa dar și pasiunii pentru diferite ramuri ale fizicii” a declarat Simion Ioana. 

 „Participarea la concursul organizat de Nasa a fost o experiența foarte plăcută ,iar obținerea unui premiu in cadrul acestuia ne-a bucurat foarte mult, speram ca ne vom putea prezenta proiectul cu succes si in fata comisiei Nasa din America” a declarat Bîdea Adriana .

În fiecare an la competiția NASA Space Settelment Contest participă echipaje din toată lumea cu proiecte care împletesc ideile inovatoare și creativitatea elevilor cu informațiile dobândite la diverse discipline.