Comenius Multilateral “Mare Nostrum”

În perioada 13-17 Octombrie 2014 s-a desfășurat la Atena, Grecia, a patra mobilitate a proiectului Comenius Multilateral “Mare Nostrum”. Întâlnirea a fost găzduita de 3rd Highschool of Acharnes, partenerul grec din acest proiect.

Ca și în celelalte vizite de proiect și de acesta dată gazdele au alcătuit un program variat care a inclus vizite la obiective de interes, precum Institutul National Elen de Cercetări Marine, Centru de informare ecologică din Lavrion, Centrul Culural din Acharnes. Elevii participanți (din Grecia, Romania, Italia, Franta, Portugalia si Bulgaria) au participat la work-shop-uri dedicate investigării mediului marin din punct de vedere al biodiversității costiere dar și pentru a determina efectele impactului antropic. S-au realizat prelevări de probe de pe țărm, probe care au fost analizate apoi în laborator cu ajutorul cercetătorilor de la Institutul de cercetări marine.

Un spațiu important a fost dedicat conferințelor organizate cu ajutorul specialiștilor în oceanografie care au prezentat elevilor echipamentele de explorare marina (robotii subacvatici și batiscaful) și care au demonstrat legătura între cercetarea marină și aplicațiile acesteia în viața de zi cu zi.

Elevii gazdă au organizat un spectacol la care au fost invitați și reprezentanții comunității locale, părinți, membri ai autorităților locale.

 

În perioada imediat următoare elevii romani vor lucra la dezvoltarea unor produse de proiect pe tema resurselor energetice regenerabile specifice mediului costier. Ultima tema de proiect va fi realizarea  a unui film care să includă experiențele tuturor școlilor participante.

Proiectul se derulează în perioada 2013 – 2015 și este finanțat de Comisia Europeană.

Liceul Teoretic “Ovidius” a fost reprezentat la acesta întâlnire de proiect de 8 elevi și trei cadre didactice.

 

prof. Carmen Bucovală

Coordonator proiect

 

Proiectul se deruleaza in perioada 2013 – 2015 si este finantat de Comisia Europeana.

Liceul Teoretic “Ovidius” a fost reprezentat la acesta intalnire de proiect de 8 elevi de trei cadre didactice.

 

prof. Carmen Bucovala

Coordonator proiect

  • 2020 STEM Discovery campaign