CONCURSUL ORGANIZAT DE JUNIOR ACHIEVEMENT ROMÂNIA ȘI EXXON MOBIL: SCI-TECH CHALLENGE

Evenimentul a avut loc pe data 30.03.2013, la universitatea “Ovidius” Constanța fiind prezenți peste 80 de elevi din 15 licee constănțene.

Tema a fost crearea unei școli ecologice în anul 2040 care să poată fi eficientă din punct de vedere energetic și al reducerii efectelor poluării.

Concursul s-a desfășurat pe echipe formate aleatoriu.

În urma stabilirii premiilor, echipele de pe locurile 1 și 2 au susținut o probă de limba engleză în urma căreia 5 dintre elevi au fost selectați pentru faza europeană de la Milano (17-19 aprilie 2013).

Dintre elevele participante și câștigătoare de la Liceul Teoretic “Ovidius” Constanța, clasa a XI-a C, a fost selectată eleva Năiță Andreea (profesor îndrumător Mihalașcu Victor). Din echipa învingătoare au făcut parte și elevi de la Liceul Teoretic “Lucian Blaga”, Liceul Teoretic “Decebal”, Colegiul Tehnic Energetic și Liceul Tehnologic de Telecomunicații, echipă care a propus o școală construită pe un singur nivel, iar materialul predominant să fie sticlă tratată pentru a putea beneficia de lumina solară și pentru a reduce costurile de electricitate si energie.

  • 2020 STEM Discovery campaign