Concursul Internaţional ,,Plume d’or’’

Sediul Alianţei franceze a gazduit, joi, 7 mai 2014, festivitatea de premiere a elevilor participanţi la Concursul International „Plume d’Or”, etapa locală, devenit deja o tradiţie la nivelul învăţământului preuniversitar.
Prof. Ileana Meheleanu, preşedintele Alianţei Franceze a declarat că în ,,filiala Constanţa, la ediţia de anul acesta s-au înscris aproape 60 de elevi din liceele constănţene, spre deosebire de alţi ani, când se înregistrau doar 20-30 de participanţi. Concursul cuprinde mai multe probe: de cultură generală, de gramatică, iar partea cea mai importantă este cea de creaţie, un eseu pe o temă liberă. Aceste lucrări se corectează în Franţa şi apoi primim clasificarea internaţională. Suntem mândri să spunem că la ediţiile anterioare am avut elevi care s-au clasat chiar pe locul III în lume”, a mai adăugat prof. Meheleanu.

Anul acesta printre câştigatori au fost şi elevi de la Liceul Teoretic ,,Ovidius’’. Elevele Oana Mihaela Butunoiu( a X-a B) si Andra Seimenenanu( a IX-a E) sunt doua eleve pasionate de limba, cultura şi civilizaţia Franţei, de aceea prin acest concurs au avut ocazia sa-şi evidenţieze aptitudinile în acest frumos domeniu.

Lucrările primilor trei calificaţi din fiecare oraş în care concursul s-a desfăşurat au mers mai departe la Paris, unde, până în iulie, vor fi examinate, după care se va realiza clasamentul final internaţional.

Aş dori să felicit şi ceilalţi participanţi Aldea Andreea, Manole Elena, Tabacu Anna ( a IX-aC), Căpăţână Maria, Gîlă Alexandra Clara, Hariga Andreea Beatrice, Neştian Bianca Iulia, Popa Ana-Cătălina (a X-aB). Ţinând cont că anul acesta a fost prima noastră participare, cu siguranţă, în anii ce urmează experienţa îşi va spune cuvântul.