Felicitări trupei de teatru francofon ,,Mini-Amphitéâtre’’

In săptămâna de debut a celui de-al doilea semestru al anului școlar în curs, trupa de teatru francofon ,,Mini-Amphitéâtre’’ a Liceului Teoretic ,,Ovidius’’ a participat la cea de-a     15-a ediție a Festivalului de Teatru Francofon din Sorrento, Italia. Iubitori ai limbii franceze și ai teatrului, micii actori, cuprinși de farmecul festivalului au plecat încrezători că și anul acesta se vor întoarce acasă cu trofeul. Talentul, munca și ambiția le-au fost încununate cu un premiu pe măsură – trofeul pentru ,,mise en mouvement, le sens de l’humour et la richesse des costumes’’.

Micile talente au interpretat piesa ,,Cirque’’ regizată de doamna profesor Maria Andreșoiu.  Coordonatoarele proiectului, doamnele profesoare Gavrilă Cristina și Gheorghiu Lavinia, au fost sprijinite în atingerea mărețului obiectiv și de entuziasmul și implicarea părinților.
Experiența a marcat formarea personală și culturală a elevilor, le-a dat posibilitatea să-și exerseze limba franceză, să-și îmbogățească bagajul de cunoștințe și să experimenteze jocul scenic. Sugestivă este declarația lui Mario Rădulescu, elev-actor în trupa de teatru a liceului ,,Mini-Amphitéâtre’’; ,,A fost o experiență foarte frumoasă, am vorbit în franceză cu elevi din alte țări, am participat la ateliere de teatru cu animatori francezi și am vizitat foarte multe locuri frumoase’’.

Felicitări tuturor elevilor implicați în proiectul educațional:
Alexe Răzvan
Bardi Antonio
Baschinos Ioan-Costin
Buiculescu Mihai Sebastian
Cazanlău Alexandru Antonio
Cristea Maria Eliza
Dediu Vlad
Dediu Rareș
Gogioiu Albert
Ilinca Teodora
Ivan Olivia Maria
Malaxa Nicoleta Teodora
Marinescu Eduard Bogdan
Oașe Andrei Alexandru
Pîrvan Rareș Ștefan
Rădulescu Mario Robert
Ștefănescu Valentin
Trif Eva
Tudor Amalia
Turiceanu Rafaela
Voineagu George

  • 2020 STEM Discovery campaign