Gala Voluntarilor

În data de 5 Decembrie 2016 cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Voluntarilor, s-a desfășurat Gala Voluntarilor  din județul Constanța, organizata Ministerul Tineretului si Sportului prin Direcția Județeană pentru Sport si Tineret, coordonată de Asociația Împreună pentru Viitor.

Liceul Teoretic “Ovidius” a participat la secțiunea Instituții de învățământ, obținând pentru al doilea an consecutiv premiul pentru cel mai implicată instituție în acțiuni de voluntariat în anul 2016.

In intervalul 1 Noiembrie 2015 – 1 Noiembrie 2016 elevii și profesorii Liceului Teoretic „Ovidius” au desfășurat numeroase proiecte, pe diferite teme, de la protecția mediului la antreprenoriat și de la programe sociale-caritabile la promovarea culturii științifice. Dintre acestea au făcut parte: Târgul de universități “Drumul în cariera începe acum” (aflat la a doua ediție); Festivalul “Sf Andrei – 1 Decembrie” (deasemenea la a doua ediție, festival care a inclus activități de promovare a tradițiilor culturale dar și de susținere a unei școli din mediul rural); “Îmbracă inocența”– eveniment caritabil dedicat elevilor și preșcolarilor de la Școala Gimnaziala Galița (donații în îmbrăcăminte și dulciuri). Pe lângă proiectele inițiate de liceu, elevii ovidiști au mai participat la numeroase programe ale unor asociații locale sau naționale.

Activitățile inițiate la Liceul Teoretic “Ovidius” au fost derulate cu sprijinul Consiliului Școlar al Elevilor, coordonat de prof. Carmen Bucovală, director adjunct și de elevele Ștefania Zănoagă (an școlar 2015-2016) si Lorela Florescu (an școlar 2016-2017).