Imagini si simbol in arta romaneasca

Expoziția de pictură, grafică, colaj și fotografie „ROMÂNIA MEA”, organizată de            Liceul Teoretic ,,Ovidius” și Școala Gimnazială nr.8 Constanța, reunește lucrările premiate în cadrul concursului județean de arte vizuale ,,Imagine și simbol în arta românească”, ediția aII-a. In competiție au participat 20 de instituții de învățământ și 200 de elevi din județ, coordonați de către 20 de cadre didactice.

Concursul are ca scop cunoașterea mijloacelor de exprimare plastică și valoarea simbolică a reprezentărilor din cultura românească, cultivarea și valorificarea potențialului creator al elevilor din învățământul primar, gimnazial și liceal.

Tema propusă pentru a doua ediție este „România mea”. Conceptul poate fi definit ca întreg context referențial diversificat încât orice încercare de definire deschide orizonturi multiple. Concursul lansează cât mai multe unghiuri în abordarea temei propuse. Tema urmărește o textură culturală generată de fenomenele de civilizație, istorice și sociale specifice. O textură străbătută de tensiuni și fluxuri într-o explozie informațională.

Romania este viața însăși într-o continuă schimbare, este un loc generic existențial bombardat de imagini, de informații, oferind elevilor un rodnic exercițiu identitar.

Expoziția este găzduită de Biblioteca Județeană ,,Ioan N. Roman” Constanța în luna mai 2018.

Organizatori expoziție și coordonatori concurs: prof. Violeta Oprișan și prof. dr. Iustina Silvana Ursu.