Le «Jour du prof de français»

Le « Jour du prof de français » a fost  sărbătorită pentru prima dată pe 28 noiembrie 2019 în întreaga lume. Tema din acest an a fost « Innovation et créativité » (Inovație si creativitate).

La Liceul Teoretic “Ovidius” din Constanța a fost valorizată meseria profesorului de limba franceză și promovată cultura francofonă printr-o serie de activități sub genericul Inovație și creativitate. Au avut loc: reprezentații cu trupele de teatru ale liceului Amphithéâtre și Mini-Amphithéâtre, coordonate de prof. Lavinia Gheorghiu respectiv prof. Cristina Gavrilă;  mărturii din partea foștilor și actualilor elevi, cu titlul Merci mon prof , despre profesorii de limbă franceză care le-au influențat parcursul școlar; prezentare de proiecte urmate de dezbateri, expoziții de afișe, desene, fotografii; interpretare de slam dedicat profesorului de franceză; difuzarea pe rețelele sociale a unor Hashtag-uri și conferințe, reuniuni, dezbateri, cocktailuri.

Sucursala ARPF a organizat pe data de 28 noiembrie,  la hotelul Ibis, în parteneriat cu ISJ Constanța, Universitatea Ovidius, Alianța Franceză o gală-cocktail cu titlul « À la votre, nos profs! ». La acest eveniment. într-un cadru festiv, s-au întâlnit actuali și foști profesori de limba franceză, directori, agenți economici și părinți care susțin studiul limbii franceze.

Liceul Teoretic “Ovidius” a fost reprezentat la acest eveniment de elevii din trupa Amphithéâtre, coordonată de prof. Lavinia Gheorghiu, care au prezentat un fragment din piesa medievală La Farce du pâté et de la tarte, precum și de elevii Ana Bugu, Magda Bolovan, Oana Șeinescu, și David Niculae, de la clasa a X-a bilingv franceză, coordonați de prof. Nadina Dima-Aldea,  care  au interpretat în mod original poeme slam dedicate profesorului de limba franceză. Prezența ovidiștilor a fost încununată cu premierea olimpicilor naționali la limba franceză: Ariana Crețu, Ana Peagu, Diana Ionescu, Ioana Rus, elevi coordonați de prof. Cristina Gavrilă.