Limba franceza sarbatorita la “Ovidius”

Marți, 26 septembrie 2017, ovidiștii clasei a X-a G, iubitori ai limbii franceze, au sǎrbǎtorit într-un mod inedit Ziua Europeanǎ a Limbilor. Cuprinși de farmecul sǎrbǎtorii lingvistice, tinerii francofoni au decis sǎ  promoveze studiul limbii pentru care ei au dezvoltat o pasiune. Astfel, elevii Liceului Teoretic ,,Ovidius’’ au primit vizita colegilor lor de la clasa de bilingv și, printr-un joc interactiv, le-au fost prezentate  informații despre Franța,  locuitorii ei, despre obiceiuri, modǎ și  personalitǎți culturale.

Cǎlǎtoria imaginarǎ pe tǎrâm parizian a fost primitǎ cu zâmbete și aplauze, întreaga echipǎ fiind felicitatǎ pentru ideea pusǎ în practicǎ.

,,A fost o experiențǎ foarte frumoasǎ ca noi, ,,les jeunes francophones’’, cum ne numește doamna profesor Gavrilǎ Cristina, sǎ fim alǎturi de colegi din alte clase și sǎ le împǎrtǎșim din cunoștințele noastre. Pentru cǎ am fost ascultați cu drag, vom repeta activitatea și anul viitor’’, a declarat Seren Abdula, elev implicat în activitate.

  • 2020 STEM Discovery campaign