Noi succese ale elevilor ovidiști la concursuri de planuri de afaceri!

Pe parcursul a două săptămâni, elevii ovidiști au reușit a câștiga o mulțime de premii în cadrul a două evenimente: OVIDIUS ENTREPRENEURSHIP FAIR, eveniment ce a avut loc pe 5 decembrie 2020, și „TINERII DE AZI, ANTREPRENORII DE MÂINE”, desfășurat în perioada 07-14 decembrie 2020. Primul concurs organizat de ”Ovidius Innovation Center” din Constanța s-a bazat pe prezentarea unor idei de afaceri concepute  de elevi. Astfel, cele trei planuri de afaceri realizate de elevii Liceului Teoretic “Ovidius”, sub coordonarea domnului profesor Victor Mihalașcu, au reușit să obțină două premii și o mențiune: premiul I (Manea Andrei Iulian – VehiClean), premiul II (Cralev Mara, Cupșan Vanessa, Ionescu David, Scîrtocea Bianca – S. C. Toy Studio S. R. L.), mențiune (Balagiu Alexandru, Ion Alexandru, Lungu Mihai-Teodor și Melenco Ionel Eugen – Sea Vibes). Melenco Ionel Eugen din echipa Sea Vibes ne-a declarat că: „Am învățat o mulțime de noi informații pentru realizarea  acestui  plan de afaceri cu care am  participat la numeroase concursuri începând cu cel regional al C.R.E.E. Constanța. Am învățat  să lucrăm în echipă, să ne cunoaștem mai bine atât pe noi, cât și pe ceilalți. Concursurile la care am luat parte au reprezentat o experiență unică pentru fiecare dintre noi, am învățat elemente noi atât de ordin teoretic, dar și de ordin practic ce pot fi aplicate în viața cotidiană.”

Elevii ovidiști au participat și la concursul  național organizat de Colegiul Național de Informatică din  Piatra Neamț ȋn parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Neamț, Agenția de Dezvoltare Nord Est, Rubik Hub, Asociația Fun Education și Asociația Romontana. Acest concurs s-a desfășurat în două etape, prima fiind reprezentată de obținerea cat mai multor reacții asupra postării planului de afaceri pe pagina de facebook a concursului, iar cea de-a doua, finala, constând în  prezentările online ale proiectelor de afaceri, pe 14 decembrie. Elevul  Manea Andrei ne-a spus: „Sincer să fiu, cred că m-au ajutat să descopăr o parte a mea pe care nu o știam. Am pornit de la un proiect pentru liceu și am ajuns să particip la o competiție națională și totul a început de la o simplă idee. Sunt sigur că voi pune în aplicare ceea ce am învățat.”

Juriul, format din antreprenori renumiți a ales  nouă planuri de afaceri, unul dintre ele fiind cel realizat de grupa S.C. Toy Studio S.R.L. ( Cralev Mara, Cupșan Vanessa, Ionescu David, Scîrtocea Bianca) care a  obținut premiul al II-lea. Astfel, eleva Scîrtocea Bianca mărturisește că: „Totul a început cu clasa a zecea, momentul în care am luat contact cu disciplina Educație antreprenorială, neștiind ce orizont vast ni se va deschide în fața ochilor. Toy Studio reprezintă pentru echipa noastră un vis, prin intermediul căruia putem dezvălui copiilor de pretutindeni un mod de a se juca prin care pot proteja Pământul. Ne-am bucurat să realizăm că dorința noastră de a le influența celor mici latura protectoare asupra planetei a fost apreciată . “