Anul European al Voluntariatului la "Ovidius"

Pentru a marca Anul European al Voluntariatului, elevii şi profesorii de la Liceul Teoretic “Ovidius” Constanţa au organizat vineri, 18.11.2011, o serie de activităţi dedicate acestui eveniment. Un moment deosebit l-a constituit acordarea de către Instituţia Prefectului, reprezentată de doamna director Piscanu Liliana, a primelor certificate de voluntar din acest an unui număr de 74 elevi, ca şi profesorului coordonator Victor Mihalaşcu , pentru activitatea desfăşurată ca voluntari în cadrul  a 3 concursuri naţionale de antreprenoriat şi economie: “Şi eu voi fi întreprinzător!”, “Gândesc economic, deci câştig!”, “Cele mai bune lecţii de economie”, organizate anual de către Centrul de Resurse pentru Educaţie Economică  Constanţa în colaborare cu DJST Constanţa (reprezentată  de doamna director executiv Elena Frîncu), Centrul Europe Direct Constanţa, Facultatea de ştiinţe economice. Prof. Victor Mihalaşcu , directorul CREE Constanţa şi coordonatorul activităţilor de voluntariat, ne-a spus: “Sprijinul elevilor voluntari în organizarea activităţilor CREE Constanţa  cu cadrele didactice şi cu elevii înşişi  este de un real folos atât nouă, cât şi pentru educaţia elevilor”.

Consiliul Şcolar al Elevilor “Ovidius” a organizat târgul de ONG-uri “Liceenii şi voluntariatul”, ediţia a doua, târg la care au participat ONG Mare Nostrum, CENTRAS, AIESEC, INTERACT, Asociaţia Tinerilor Ortodocşi “Orthograffiti”, CREE Constanţa, WorldVision Romania, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Societatea Naţională de Cruce Roşie – filiala Constanţa, Sweet Land. ONG-urile şi-au prezentat ofertele de voluntariat în faţa a peste 650 de elevi de la Liceul Teoretic “Ovidius” Constanţa, mulţi dintre aceştia exprimându-şi interesul de a participa la activităţile/proiectele derulate de asociaţiile prezente la târg. Loredana Barbu, preşedinta Consiliului Elevilor “Ovidius” ne-a spus: “Este o oportunitate deosebită pentru colegii mei să cunoască ONG-urile constănţene. Participarea la activităţile de voluntariat ne ajută să ne descoperim calităţile”.

Târgul de voluntariat face parte din proiectul “Voluntariat la Ovidius” realizat în cadrul concursului “Lider European”, de către elevii Irina Nedelcu, Ioana Brighilă, Evelyn Kecskes şi Răzvan Moise. “Lider European” este un program dezvoltat în parteneriat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, cu scopul de a dezvolta abilităţile de leadership ale elevilor şi de a le pune în valoare în contextul unor activităţi legate de voluntariat.

Prof. Anca Sima

Consilier de imagine – Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa

  • 2020 STEM Discovery campaign