CONCURSUL „CUM SE FACE”

În perioada 25-28 Octombrie 2012, s-a desfășurat la București, in organizarea Secției Tinerilor Chimisti, parte a Societăţii de Chimie din România, în parteneriat cu Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materielor/Universitatea Politehnica București, concursul „Cum se face”.   Concursul s-a adresat elevilor claselor IX-XII pasionați de chimie, mai exact de aspectele practice ale acesteia materializate în cotidian.

Obiectivele concursului au fost susţinerea dezvoltării pe plan educaţional a elevilor de liceu din România, prezentarea mediului academic, prezentarea unor organizaţii studenţeşti la care elevii se pot afilia (STC/SChR). Juriul  a fost alcătuit din profesori și studenți ai Facultății de Chimie Aplicată și Știința Materialelor, care au punctat originalitatea temei alese, modul de prezentare precum și conținutul științific al lucrării.

Anul aceasta, au participat 34 de proiecte din 10 județe, în total cca 65 de elevi. La acest concurs, Liceul Teoretic “Ovidius” a fost reprezentat de elevele Sibel Ali și Adriana Bîdea, clasa a XI-a, profesor coordonator Carmen Bucovală. Cele două eleve au prezentat un proiect legat de producerea plasticului din amidon, juriul apreciind metoda propusa si acordându-le premiul II.

Sibel Ali ne-a spus “A fost o experiența de neuitat și mă bucur că am reușit să reprezentăm cu onoare liceul nostru”. “Inițial am avut emoții dar am reușit să ne învingem temerile. Juriul a fost impresionat de prezentarea noastră. Am reușit să îi facem sa aprecieze soluția găsită de noi”, a declarant Adriana Bîdea.

  • 2020 STEM Discovery campaign