Premianți la Etapa Națională a Concursului de Matematică Aplicată “Adolf Haimovici”

În perioada 1 – 3 mai 2015 la Facultatea de construcții de Mașini și Managementul Industriei din Iași s-a desfășurat a XIX-a ediție a Concursului de Matematică Aplicată “Adolf Haimovici”, destinat elevilor de liceu.

Liceul Teoretic “Ovidius” a participat cu un echipaj format din 5 elevi care a obținut 1 premiu, 2 mențiuni și 2 diplome de participare astfel:

Morariu Agnes – clasa a XI-a E a obținut 23 de puncte Locul II pe țară și singurul premiu la nivelul județului Constanța. Despre ea, doamna profesor Stela Vrană afirmă că este o “elevă cu înclinați speciale spre matematică și totodată o elevă de excepție la chimie și fizică”.

Popescu Diana – clasa a IX-a D a obținut 20 de puncte – Mențiune (locul 5 pe țară) “Diana promite să devină un concurent de excepție în anii următori”, a declarant doamna profesor Stela Vrană.

O altă mențiune a fost obținută de Cuneșteanu Anca de la clasa a XII-a D, a obținut 19 puncte și Manole Iulia a obținut 14 puncte.  „Elevele Cuneșteanu Anca și Manole Iulia au reprezentat cu onoare liceul și județul la Concursul “Adolf Haimovici” în cei patru ani de liceu obținând premii și mențiuni,  Manole Iulia premiul II în clasa a IX-a  și a X-a, mențiune în clasa a XI-a, Cuneșteanu Anca premiul III în clasa a XI-a. Au dat dovadă de consecvență, ingeniozitate și originalitate în rezolvarea problemelor. Ca o recunoaștere  a meritelor deosebite li s-a oferit un loc la Universitatea din Iași” a declarat doamna profesor Mirela Dănilă.

Au obținut punctaje foarte bune Roman Bogdan clasa a XI-a D, 14 puncte(prof. Stela Vrană) aflat la prima participare la un concurs de nivel național și Manole Iulia clasa a XII-a D, 15 puncte (prof. Mirela Dănilă)

Felicitări elevilor și profesorilor pregătitori și le dorim succes în următoarele demersuri.

  • 2020 STEM Discovery campaign