Programul Leadership Autentic

Programul Leadership Autentic, recunoscut de Ministerul Educatiei Nationale, le ofera tinerilor sansa sa isi descopere si dezvolte potentialul, sa capete curaj sa lupte pentru viziunea lor, sa comunice eficient cu cei din jur si sa isi asume rolul de viitori lideri ai comunitatilor din care fac parte.

Continutul programului Leadership Autentic este dezvoltat in 4 zile de curs, doua nivele, fiind realizat pe baza modelului de invatare experientiala David Kolb. Fiecare etapa a programului presupune invatare interactiva prin exercitii practice si jocuri.

Programul este structurat in nivelul 1 si nivelul 2 astfel:

Nivelul 1 reprezinta o introducere in teoria leadershipului prezentand concepte de baza precum “lider”, “aderent”, “leadership”. Totodata, primul nivel al programului aduce si o componenta de autocunoastere prin intermediul modulului de valori, dezvoltarea abilitatilor de comunicare si viziune.

Nivelul 2 trateaza tema Comunicare din doua perspective diferite: comunicarea in scris (concepte de scriere persuasiva si dezvoltare de aplicatii), si vorbirea in public (realizarea unei prezentari memorabile prin controlul mintii, corpului, vocii si respiratiei). Partea a doua se concentreaza peelementul esential in leadership si anume echipa (etapele formarii unei echipe, importanta leadershipului, coordonare si comunicare in echipa).

Orientarea vocationala este o componenta esentiala a programului Leadership Autentic cu ajutorul careia participantii isi pot defini un parcurs de cariera tinand cont de preocuparile lor personale.
Acest modul este realizat cu ajutorul unuia dintre cele mai performante instrumente psihometrice la nivel international, Jackson Vocational Interest Survey (JVIS), o analiza completa si foarte detaliata a intereselor persoanelor evaluate. In cadrul modulului de orientare vocationala, fiecare elev participant la Leadership Autentic primeste acces pe platforma JVIS unde completeaza chestionarul de interese, iar rezultatele se primesc in cadrul unei sesiuni de planificare de cariera realizata alaturi de specialistii LEADERS acreditati in aplicarea si interpretarea instrumentului.

Programul se va desfasura:

Nivelul 1: 12-13 martie 2016;
Nivelul 2 :9-10 aprilie 2016.

Elevii vor putea aplica pentru una dintre cele 25 bursele de participare pana pe data de pe siteul nostru www.leaders.ro/inscriere-autentic .

  • 2020 STEM Discovery campaign