A zecea ediție a școlii de afaceri

Luna noiembrie a adus pentru elevii ovidiști, pe lângă perioada tezelor, și a zecea ediție a proiectului “Școala de Afaceri”.

Organizat în continuare de către Centrul de Resurse pentru Educație Economică Constanța sub îndrumarea domnului profesor Victor Mihalașcu, în colaborare cu DJST Constanța și Liceul teoretic “Ovidius” Constanța, acesta a oferit celor înzestrați cu spiritul de întreprinzător șansa de a-și testa cunoștințele în domeniul afacerilor și de a le îmbogăți.
Proiectul s-a desfășurat în perioada 14-15 noiembrie în cadrul Liceului Teoretic “Ovidius” Constanța în două serii datorită numărului mare de participanți și a fost alcătuit din trei etape.
În prima etapă participanții au primit trei chestionare care evaluau atât personalitatea, cât și interesele profesionale, pentru o confirmare a înclinației elevilor către antreprenoriat și către o anumită profesie.
În cea de-a doua etapă elevii au fost provocați să realizeze o dezbatere pe baza temei “Afacerile în localitatea noastră-trecut, prezent și viitor” prin intermediul căreia aceștia au apelat la cunoștințele lor din domeniul istoriei, geografiei, literaturii etc. despre afacerile locale, dar și despre piața actuală, analizând domeniile nevalorificate din punct de vedere economic. Tot în cadrul dezbaterii, elevii și-au prezentat ideile despre propria afacere posibilă, printre acestea enumerându-se afaceri pe bază de pescuit, apicultură, comerț naval, agricultură, turism, inginerie navală, imobiliare, dar și reabilitarea unor obiective turistice tradiționale, cât și naturale.
Ultima probă prin care au trecut concurenții a fost un concurs pe echipe care a testat atât creativitatea, cât și abilitățile antreprenoriale, aceștia primind un studiu de caz pe baza căruia au surprins elementele incorecte în desfășurarea unei afaceri de succes.
La final, juriul format din elevii câștigători ai ediției desfășurate în anul precedent a notat răspunsurile participanților și desenele asociate acestora pe baza unor bareme.
Echipele câștigătoare formate din Cazan Mirela Andreea, Marin Amalia Elena, Rusu Mara Alexandra Ioana Stereciu Teodora și respective Fîntînă Olivia, Gimpirea Larisa Gabriela, Leuștean Ioana Andreea, Gheorghiu Alexandra Valentina Alpetri Iulita nu au plecat acasă nepremiate. Acestea au primit din partea Centrului de Resurse pentru Educație Economică Constanța diferite premii , în bani și în lucrări de specialitate .
Tuturor participanților le-au fost oferite de către DJST diplome de premii/participare.
Toate momentele frumoase au fost surprinse de către fotoreporterul Gheorghe Andrei Marian de la clasa a IX-a B.

Ana Florina Bădilă
Voluntar al CREE Constanța

  • 2020 STEM Discovery campaign