Clubul de dezbateri al Liceului Teoretic Ovidius

Dezbaterile reprezintă o punte între implicare și responsabilitate,dar și dispute ideatice inițiate de liceeni ca participanți activi ai comunității. Adolescenții vor să fie implicați în viața socială,iar temele culturale,artistice,sportive,economice,politice pe care le dezbat în prezent vor fi reluate în viitor și rezolvate în favoarea binelui comun.

Elevii liceului s-au implicat în argumentarea și contraargumentarea moțiunilor. Au pregătit și au dezbătut în cadrul clubului de dezbateri al liceului pentru ca ulterior să participe la olimpiada județeană ,,Tinerii dezbat” și la proiectul regional ,,Gândesc,vorbesc și acționez Pro-Integritate”.

Liceenii s-au remarcat prin obținerea de premii și mențiuni,dar mai importante decât premiile s-a dovedit a fi spiritul competitiv,lucrul în echipă,autocontrolul,toleranța,perseverența,inițiativa,curajul,seriozitatea și solidaritatea.

Temele puse în discuție sunt din domenii diverse și prezintă interes sporit. Moțiuni precum:,,Acest parlament consideră că vârsta de vot trebuie coborâtă la 16 ani”sau ,,Acest parlament crede că legile sunt relative și nu este obligatorie respectarea lor” reprezintă subiecte intens discutate cu argumente pro și contra. Adolescenții își descoperă spiritul critic și divergent prin susținerea sau combaterea unor opinii.

Elevii vor participa la olimpiade și concursuri de dezbateri pentru că beneficiile performanțelor vor fi personale,dar și sociale.

Cei care doresc mai multe informații despre activitatea clubului, modalități de înscriere și programul de concursuri al acestui an se pot adresa prof. coordonator Ramona Voiculeț.