Dezbatere World Schools

Vineri, 13 noiembrie 2015, între orele 10:00-12:00, Popescu Lia-Cristina (clasa a X-a B), Pernici Andreea (clasa a XI-a D) și Ciotu Cătălin (clasa a XI-a D), elevi ai Liceului Teoretic „Ovidius“ din Constanța, au participat la un meci de dezbateri de tip World Schools, împreună cu elevii Colegiului Național „Grigore Moisil“ din Onești. Dezbaterea a avut ca subiect implicațiile psihologice, morale și economice ale operațiilor estetice și s-a desfășurat sub coordonarea profesorilor de științe socio-umane Mihalașcu Victor (Liceul Teoretic „Ovidius“) și Duța Sburlan (Colegiul Național „Grigore Moisil“ Onești). Un aport important a revenit informaticienilor celor două licee: Lazea Lucian, Jianu Elena și Petre Simona. Dezbaterea a fost online.

La sfârșitul discuțiilor argumentative, verdictul final a fost dat de către domnul Valerian-Sorin Lungu, profesor de științe socio-umane al colegiului din Onești, arbitru al dezbaterii: meciul a fost câștigat de către echipa ovidistă reprezentantă a “opoziției”.

Activitatea s-a desfășurat pe baza protocolului de colaborare dintre cele două licee semnat în luna mai a.c., când liceul băcăuan a participat la aniversarea celor 10 ani de la înființarea Centrului de Resurse pentru Educație Economică Constanța. Au participat și conducerile celor două licee de renume din țară.

Colaborarea va continua și prin alte activități profesional-științifice și educative.