Elevii din trupa de teatru francofon Amphithéâtre au fost premiați la festivalul Bonjour Brno, din Cehia

Elevii din trupa de teatru licean francofon, Amphithéâtre, a Liceului Teoretic Ovidius, a fost premiată la festivalul internațional de teatru, desfășurat în Brno, din Republica Cehă, în perioada 07 – 09 aprilie 2017, în cadrul festivalului Bonjour Brno. Pentru acest festival, ovidiștii au pregătit piesa de teatru Hors les murs scrisă de Jean-Gabriel Nordmann. Ca de fiecare dată, de peste 20 de ani, părinții spirituali ai trupei de teatru francofon, Amphithéâtre, profesorii Maria și Cornel Andreșoiu, Mimi și Maître, cum îi numesc cu mult drag cei de la trupă, au fost alături. Sufletul piesei a fost Maria Andreșoiu, cea care se ocupă de alegerea repertoriului pentru festival, selectează elevii pentru rolurile ce urmează a fi jucate și participă cu dăruire inepuizabilă la repetițiile elevilor. De la acest festival micii actori ovidiști ai trupei Amphithéâtre s-au întors în țară cu diploma pentru Tinere Speranțe, fiind apreciați pentru naturalețea si dezinvoltura actului scenic.
La acest festival au participat nouă elevi ovidiști, Pavalache Andra, Călimente Alex-Ștefan, Tatu Ștefan (IXB), Arghir Ana-Adina (IXE), Popescu Ana-Roxana (IXF), Butoi Mihai-Alexandru (XF), Berghia Raluca-Ioana (IX C.N. Mircea cel Bătrân), Ghereben Sharon Beatrice (IX Lic. G. Călinescu), Vîlcu Mara (IX Lic. Mihai Eminescu) îndrumați și de doamna profesor Lavinia Gheorghiu, coordonator al proiectului, susținută în acest demers de Cristina Anghel, directorul Liceului Teoretic Ovidius, și de Carmen Bucovală, directorul adjunct al Liceului Teoretic Ovidius.
Insoțiți de profesorii Lavinia Gheorghiu și Carmen Bucovală, în afară de spectacole, ateliere și dezbateri, micii actori ai trupei Amphithéâtre au mai avut în program și câteva vizite culturale cum ar fi Praga cu centrul vechi, Podul lui Carol, Ceasul Astronomic, Castelul din Praga și superba Catedrală gotică Sf. Vitus, iar în ultima zi a călătoriei au admirat frumusețea nepieritoare a Vienei și s-au plimbat prin spectaculoasa gradina zoologică a acesteia.
Întoarcerea în țară este presărată de amintiri frumoase îmbinate cu multe emoții, aplauze și lumina reflectoarelor, dar și dorința de a o lua de la capăt pentru noi provocări oferite de participarea la festivalurile de teatru francofon.