Liceul ”Ovidius” gazda Concursului Național ”Călători prin istorie”

Sâmbătă, 1 aprilie 2017, Liceul Teoretic ”Ovidius” a fost gazda Concursului Național ”Călători prin istorie”- etapa județeană, inițiat de Inspectoratul Județean Constanța pentru elevii de gimnaziu.

În acest an concursul și-a propus să-l omagieze pe poetul latin Ovidius, exilat la Tomis, de la a cărui naștere se împlinesc 2.000 de ani. Prin urmare, prezentările de la secțiunea Power Point au avut ca temă ”2017 – anul Ovidius”.
Concursul a avut două secțiuni, teoretică și practică. La secțiunea teoretică elevii și-au testat cunoștințele de istorie, conform anului de studiu, iar la secțiunea practică au fost organizate două probe, una de prezentări Power Point și alta de Artă dramatică, desfășurată în amfiteatrul liceului.
Elevii liceului nostru au fost și de această dată la înălțime obținând numeroase premii:
-secțiunea teoretică
 clasa a V-a – elevul Antoniu Vlad a obținut premiul I și s-a calificat la faza națională a concursului, care va avea loc în luna mai și premiul II eleva Spirescu Teodora-Maria
 clasa a VI-a au luat mențiuni elevii Munteanu Elena și Guguș Casian
 clasa a VII-a premiul II Bobeș Miruna și premiul III Ținteanu Andrei
 clasa a VIII-a Premiul II Nuțescu Sebastian
– secțiunea practică – Artă dramatică – Premiul I (și calificarea la etapa națională) a fost obținut de micii actori de la clasele a V-a B și a VI-a B și C cu o piesă intitulată ”O zi în agora” și care au încântat pe cei prezenți în amfiteatru cu talentul și entuziasmul lor.