OLIMPICA NAŢIONALĂ LA BIOLOGIE

Aprilie 2012 a însemnat pentru Antonaru Laura Alexandra, eleva în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Ovidius”, Constanta, locul II la Olimpiada Naţională de Biologie şi calificarea la faza Internaţională, ce se va desfăşura la Singapore în perioada 8 – 15 iulie 2012.

Eleva a susţinut un test de baraj, unde a obţinut locul 4, cu un rezultat de 90 de puncte din 100, fiind selecţionată pentru lotul lărgit, iar după o pregătire de 2 săptămâni la Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca, a susţinut testul de selecţie pentru lotul restrâns, în care a fost admisă.

Insa aceasta nu este prima participare a tinerei la Olimpiada de Biologie. Ea participă încă din clasa a VII-a şi sub îndrumarea doamnei prof. Mirela Gheorghe, eforturile au fost răsplătite cu premiul II la faza judeţeană a olimpiadei în clasa a IX-a si a X-a, cu obţinerea unui rezultat foarte bun de 179 de puncte din 200 la faza Naţională a Olimpiadei de Biologie în clasa a XI-a şi recent premiul II la faza Naţională a Olimpiadei (196 de puncte din 200) în clasa a XII-a, ceea ce i-a adus şi calificarea la etapa Internaţională.

Datorita rezultatelor obţinute, eleva va susţine bacalaureatul în sesiunea specială pentru olimpici, după care va urma o nouă etapă de pregătire la Universitatea din Bucureşti. Pe viitor, Antonaru Laura Alexandra doreşte să studieze în Anglia, în domeniul Ştiinţelor Naturii – Cercetare Ştiinţifică, domeniu în care cu siguranţa va excela date fiind pregătirea susţinută de pana acum dar şi rezultatele excelente obţinute.