Premii pentru elevii ovidiști la început de an școlar

Elevii constănţeni, premiaţi în cadrul programului educaţional Play Energy Enel a încheiat jurizarea regională a concursului Play Energy dedicat, în fiecare an, şcolilor generale şi liceelor din judeţele Constanţa, Tulcea, Ialomiţa şi Călăraşi. Această competiţie promovează conştientizarea procesului producerii energiei electrice, încurajând elevii să descopere universul energiei electrice şi al ştiinţei.

În parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Enel a desfăşurat, pe parcursul întregului an şcolar 2014-2015, programul educaţional Play

Energy în România, o iniţiativă educaţională ce vizează informarea şi conştientizarea tinerei generaţii cu privire la domeniul complex al energiei electrice.

Tema de anul acesta, „Energia ne aşteaptă”, a invitat copiii şi adolescenţii să construiască o lume ce mizează pe cunoaşterea energiei electrice din prisma ştiinţifică, în viziunea lor. Astfel, tema propusă a fost prezentă în 800 de şcoli din România, având o expunere naţională de aproximativ 40.000 de elevi. Simultan competiţiei regionale Dobrogea, se desfăşoară şi etapa regională în zonele Banat şi Muntenia. Câştigătorii etapelor regionale se vor confrunta în etapa naţională, urmând ca, în luna octombrie, Enel să desemneze câştigătorii etapei naţionale.

Pe locul doi s-au clasat elevii Liceului Teoretic „Ovidius“, îndrumaţi de prof. Carmen Bucovală, pentru proiectul „SATA- 1“. Din echipa de proiect au făcut parte Sebastian Oancea, Alexandru Ursu, Andrei Răceală, Robert Panduru și Vlad Cocoș – clasa a XII-a B.

La etapa regională nu se acordă premii, însă la cea naţională se vor oferi câştigătorilor bani pentru dotarea laboratoarelor şcolare şi pentru locul I, participarea la festivitatea de la Roma.

Programul educaţional Play Energy în România este organizat de compania ENEL, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale.

CUGET LIBER
http://www.cugetliber.ro/stiri-social-elevii-constanteni-premiati-in-cadrul-programului-educational-play-energy-267532

Observator de Constanta

http://observator.ro/invatamant-scoli-premiate-program-play-energy-333818.html