Teatru

Curriculum vitae

  • Numele trupei : “Ovidius”, Liceul Teoretic “Ovidius” Constanta
  • Numele coordonatorului:

Sorina Maria Leu, Liceul Teoretic “Ovidius” Constanta/

0721237961 irisgantan5@yahoo.com

Numele si adresa liceului reprezentat : Liceul Teoretic Ovidius Constanta

Secretariat Telefon / Fax : 0341 405816

Adresa : Stradela Basarabi, Nr. 2 Constanta

E-mail : liceulovidiusl@gmail.com

  • Numele regizorului (nume, prenume, telefon, e-mail):

Liviu Manolache, Teatrul National Constanta

0723970958 ; e-mail: li_mache@yahoo.com

Realizari (istoria trupei ):

În anul 2004 – s-a înființat trupa de Teatru “Ovidius” în ideea de a pune în scenă secvențe din viața de elev, deoarece teatrul este o cale de comunicare. Textele scenetelor au fost scrise de elevi din dorința de a evidenția situațiile comice dar și dramatice cu care se confruntă. Așa au apărut scenetele: “O scutire încurcată”, “Visul unei boboace”, “Fițuica și mobilul” și “Nu drogurilor”.

Alături de aceste creații ale elevilor a fost jucată sceneta “Judecata lui Jupiter”, trupa de teatru participând la un număr de 5 spectacole organizate cu scopul de a strânge fonduri în cadrul proiectului “Să dotam amfiteatrul mare”. Astfel am achiziționat cortina scenei amfiteatrului mare.

În mai 2005 cu ocazia premierii elevilor participanți la concursul de fizică creativă “Ștefan Procopiu” care a avut loc la Iași, trupa de teatru “Ovidius” a jucat sceneta “Visul unei boboace” în sala Henri Coanda a Palatului. Costumele au fost asigurate de către Teatrul Național Iași, mantia și coroana purtate de personajul “Istoria”, fiind aceleași cu ale personajului “Ștefan cel Mare” interpretat de actorul Ion Valcu în piesa “Apus de soare ”

În anul 2005 beneficiind de ajutorul actorului Liviu Manolache am abordat alt gen de spectacole. Am încercat să îmbinam cuvântul cu sunetul și mișcarea și astfel a luat naștere exercițiul teatral “Iubirea si timpul” pe un text propriu. Spectacolul a fost prezentat la cele trei serbări anuale tradiționale ale liceului (Crăciun, 1martie, Zilele Liceului ) și am fost invitați de asemenea la sărbătorile liceelor “Lucian Blaga” si Liceul de Arta.

Membrii trupei de teatru “Ovidius” sunt elevi, în general, din clasele IX- XI astfel că, în fiecare an trupa se regenerează, dar se transmite dorința de comunicare prin teatru .

În perioada 2006-2007 trupa te teatru “Ovidius” a obținut marele trofeu în cadrul festivalului național “Artiștii școlilor romanești” ediția I cu piesa “Iubirea si Timpul” (compoziție proprie).

De asemenea am participat și la festivalul “Histrioniada liceenilor”, Cluj, în urma căruia am dobândit o enorma experiența.

Am avut plăcuta surpriza ca la începutul activității noastre din acest an să înscriem peste 20 de elevi de clasa a-IX-a, pentru selecție. Datorita numărului mare de membrii ai trupei am decis să lucram pe ateliere, pe scenarii proprii astfel incot să putem prezenta cel puțin două piese la serbarea de Crăciun. Serbarea a fost organizată cu scopul strângerii de fonduri pentru copii cu o condiție socială precară.

În anul 2008, în perioada 8-9 martie, am participat la festivalul pentru liceeni “Catharsis”, organizat de liceul Gheorghe Șincai, București. Din juriu au făcut parte Florin Zamfirescu, dr. asist. Univ. Dana Rotaru, dr. asist. univ. Cristina Victor si actorul Dimitrii Bogomaz. În urma concursului am obținut premiul “quod erat demonstrandum” pentru scenariul impus, un fragment din “Nunta” de A.P.Cehov.

În perioada 10-11 septembrie 2008 am fost selecționați pentru finala Festivalului Național de Arte pentru liceeni “LicArt” secțiunea teatru.

Am participat la spectacolele organizate de Teatrul Național Constanța în 30-31 octombrie 2008.

Activitatea trupei a continuat si ia anul scolar 2009-2010,si speram ca vom avea onoarea de a participa la Festivalul JOS PALARIA.

  • 2020 STEM Discovery campaign