Teatrul

Curriculum vitae

  • Numele trupei : “Ovidius”, Liceul Teoretic “Ovidius” Constanta
  • Numele coordonatorului:

Sorina Maria Leu, Liceul Teoretic “Ovidius” Constanta/

0721237961 irisgantan5@yahoo.com

Numele si adresa liceului reprezentat : Liceul Teoretic Ovidius Constanta

Secretariat Telefon / Fax : 0341 405816

Adresa : Stradela Basarabi, Nr. 2 Constanta

E-mail : liceulovidiusl@gmail.com

  • Numele regizorului (nume, prenume, telefon, e-mail):

Liviu Manolache, Teatrul National Constanta

0723970958 ; e-mail: li_mache@yahoo.com

Realizari (istoria trupei ):

În anul 2004 – s-a înfiinţat trupa de Teatru “Ovidius” în ideea de a pune în scenă secvenţe din viaţa de elev, deoarece teatrul este o cale de comunicare. Textele scenetelor au fost scrise de elevi din dorinţa de a evidenţia situaţiile comice dar şi dramatice cu care se confruntă. Aşa au apărut scenetele: “O scutire încurcată”, “Visul unei boboace”, “Fiţuica şi mobilul” şi “Nu drogurilor”.

Alături de aceste creaţii ale elevilor a fost jucată sceneta “Judecata lui Jupiter”, trupa de teatru participând la un număr de 5 spectacole organizate cu scopul de a strânge fonduri în cadrul proiectului “Să dotam amfiteatrul mare”. Astfel am achiziţionat cortina scenei amfiteatrului mare.

În mai 2005 cu ocazia premierii elevilor participanţi la concursul de fizică creativă “Ştefan Procopiu” care a avut loc la Iaşi, trupa de teatru “Ovidius” a jucat sceneta “Visul unei boboace” în sala Henri Coanda a Palatului. Costumele au fost asigurate de către Teatrul Naţional Iaşi, mantia şi coroana purtate de personajul “Istoria”, fiind aceleaşi cu ale personajului “Ştefan cel Mare” interpretat de actorul Ion Valcu în piesa “Apus de soare ”

În anul 2005 beneficiind de ajutorul actorului Liviu Manolache am abordat alt gen de spectacole. Am încercat să îmbinam cuvântul cu sunetul şi mişcarea şi astfel a luat naştere exerciţiul teatral “Iubirea si timpul” pe un text propriu. Spectacolul a fost prezentat la cele trei serbări anuale tradiţionale ale liceului (Crăciun, 1martie, Zilele Liceului ) şi am fost invitaţi de asemenea la sărbătorile liceelor “Lucian Blaga” si Liceul de Arta.

Membrii trupei de teatru “Ovidius” sunt elevi, în general, din clasele IX- XI astfel că, în fiecare an trupa se regenerează, dar se transmite dorinţa de comunicare prin teatru .

În perioada 2006-2007 trupa te teatru “Ovidius” a obţinut marele trofeu în cadrul festivalului naţional “Artiştii şcolilor romaneşti” ediţia I cu piesa “Iubirea si Timpul” (compoziţie proprie).

De asemenea am participat şi la festivalul “Histrioniada liceenilor”, Cluj, în urma căruia am dobândit o enorma experienţa.

Am avut plăcuta surpriza ca la începutul activităţii noastre din acest an să înscriem peste 20 de elevi de clasa a-IX-a, pentru selecţie. Datorita numărului mare de membrii ai trupei am decis să lucram pe ateliere, pe scenarii proprii astfel incot să putem prezenta cel puţin două piese la serbarea de Crăciun. Serbarea a fost organizată cu scopul strângerii de fonduri pentru copii cu o condiţie socială precară.

În anul 2008, în perioada 8-9 martie, am participat la festivalul pentru liceeni “Catharsis”, organizat de liceul Gheorghe Şincai, Bucureşti. Din juriu au făcut parte Florin Zamfirescu, dr. asist. Univ. Dana Rotaru, dr. asist. univ. Cristina Victor si actorul Dimitrii Bogomaz. În urma concursului am obţinut premiul “quod erat demonstrandum” pentru scenariul impus, un fragment din “Nunta” de A.P.Cehov.

În perioada 10-11 septembrie 2008 am fost selecţionaţi pentru finala Festivalului Naţional de Arte pentru liceeni “LicArt” secţiunea teatru.

Am participat la spectacolele organizate de Teatrul Naţional Constanţa în 30-31 octombrie 2008.

Activitatea trupei a continuat si ia anul scolar 2009-2010,si speram ca vom avea onoarea de a participa la Festivalul JOS PALARIA.