ȘCOALA DE AFACERI (EDIȚIA A XII A)

Centrul de Resurse pentru Educație Economică Constanța, în parteneriat cu DJST Constanța și Liceul Teoretic  ”Ovidius”, au organizat recent  o nouă ediție a  „Școlii de afaceri”. Elevii claselor a X-a , îndrumați de domnul profesor Mihalașcu Victor, au decis să participe în număr cât mai mare la concursul ce a devenit o tradiție în cadrul Liceului Teoretic „Ovidius”, aflându-se deja la a XII-a ediție. Aceasta este, de asemenea, și una mai specială deoarece a fost organizată, desfășurată și finalizată  în mediul online.

În prima zi au fost completate și prelucrate individual fișe de lucru privind evaluarea interereselor profesionale, și apoi  chestionare privind  aspecte ale personalității de întreprinzător și  factori ai unei posibile afaceri de succes. În a doua zi, în cadrul unui concurs pe echipe, au fost prezente 28 de echipe, mai precis 118 elevi , ce și-au etalat adevăratele calități de tineri antreprenori, analizând un studiu de caz, dar și creativitatea artistică, prin realizarea unui  desen/afiș pe baza textului suport.

Lucrările au fost jurizate ca de obicei de echipa  care a câștigat ediția anterioară: Caracudă Ana-Maria, Iatan Marieta Iulia, Ion Cosmina Theodora, Ionescu Andreea și Liță Eliana aflate în clasa a XI-a D. Acestea au fost plăcut surprinse de efortul și imaginația prezente în lucrări.

Concursul a fost câștigat de echipa formată din: Dinescu Diana, Pavel Dana, Postolici Ioana și Sandu Laura. 

Pe locul al II-lea s-au clasat echipele formate din Sircu Cristina, Mircică Melisa, Colcer Remus, Smidu Teodora și Masgras Razvan, respectiv , Ivan Tudor Gabriel, Dobîrceanu Oana, Vasile Teodora-Cătălina, Costea Vlad și Lariu-Rusu Ioana.

Pe locul al III-lea s-au  clasat echipele formate din Ibram Harun, Bacula Robert, Bari Eren, Cornilă Kevin și Dumitrescu Ana, respectiv ,  Bardi Robert, Nehoianu Alexandru , Ilie Simina , Til Robert și Guguș Casian.

Mențiune I: Samara Andreea, Galav Ecaterina, Haralambie Teodora și Moraru Ines Maria

Mențiune II  :Ivan Andreea,Scacioc Alexandra,Seitmola Helin,Mănescu Daria.

Mențiune III :Badea Alin,Malcan Eda,Ioniță – Mitran Ioana,Petian Simona.

Tuturor participanților li s-au acordat diplome din partea DJST Constanța, iar câștigătorilor – premii din partea CREE Constanța .