ȘCOALĂ DE AFACERI PENTRU ELEVII OVIDIȘTI

Vineri, 25 noiembrie 2016, s-a  desfășurat la Liceul Teoretic “Ovidius” din Constanța  o nouă ediție a școlii de afaceri  în organizarea Centrului de Resurse pentru Educație Economică Constanța în colaborare cu DJST Constanța  și conducerea liceului.

  Au participat elevi selecționați dintre cei mai pasionați de antreprenoriat ca știință și practică.

Activitatea a constat din aplicarea unor teste ce au vizat spiritul antreprenorial  potențial al fiecăruia dintre participanți și posibile profesii, o dezbatere privind afaceri din localitatea noastră  de ieri, azi și mâine, ca și un concurs pe echipe de rezolvare a unui studiu  de caz referitor la greșeli și posibile soluții de rezolvare/evitare a acestora de către un întreprinzător  într-o afacere economică ipotetică.

”A fost o experiență deosebită pe care o voi recomanda și altor colegi, diferită față de alte activități similare și care te ajută chiar dacă nu devii antreprenor imediat, contribuind la dezvoltarea ta personală”, a declarat  Anastasia Matei, clasa a X a B, încântată de experiența acumulată.

”Sincer, personal nu credeam că mă voi descurca, dar cu ajutorul echipei din care am făcut parte, am reușit să rezolvăm toate cerințele activității. Sunt recunoscătoare domnului profesor Mihalașcu Victor, coordonatorul acțiunii, director al CREE Constanța, pentru sprijinul acordat și pentru implicarea sa în formarea noastră ca viitori întreprinzători, a declarat Andreea Borcan, clasa a X a B.

Concursul, dotat cu premii, a fost câștigat de către echipa clasei a X a B formată din elevii Anton Maria, Borcan Andreea, Covaliu Alexandru, Matei Anastasia, Vrabie Diana-Teodora.