Școala de vară de antreprenoriat și economie pentru elevi

În perioada 9-10 iulie 2021 la Liceul teoretic “Ovidius “ a fost organizată de către Centrul de resurse pentru educație economică Cța, în parteneriat cu DJST Cța și cu sprijinul unor agenți economici, școala  de vară de antreprenoriat și economie pentru elevi.

Au participat elevi ai claselor a XI-a a și a XII-a .

Au fost invitați  șefi de promoție /olimpici naționali ai liceului la economie / întreprinzători de succes care au prezentat aspecte  semnificative din carierea lor profesională și au răspuns la numeroase întrebări ale participanților si anume: Toader Claudia Cosmina, Centrul de afaceri / Credite Agricole Bank  Constanța, Mihai Diana, Alexe Andreea Rebecca, Suvoda Software București, Bogdan Mihalașcu, șef birou analiză financiară și management credite corporații  Alpha Bank România și alții.

Dl. consilier Țuțuianu Marian, DJST Cța, a prezentat programe europene pentru tineret precum Erasmus +, repectiv Eurodesk ca structură suport din cadrul ANPCDEFP.

Profesor inginer Cristina Anghel, Director al Liceul Teoretic “Ovidius “ a subliniat importanta antreprenorialului  și a  științelor economice în rezolvarea numeroaselor probleme  cu care se confruntă economia și societatea actuală.

Profesorii  Victor Mihalașcu, Liceul Teoretic “Ovidius “ , Director al CREE Cța și Tanța Costara , Liceul economic “Virgil Madgearu”Cța,  au susținut în fața cursanților două lecții de economie după modelul NCEE (SUA), urmate de numeroase  aplicații.

Am selectat dintre  opiniile participanților elevi : “Nu doar o școală de vară, ci și o adevărată  lecție de viață pentru oricare persoană pasionată de antreprenoriat și economie”(Dumitrache Andreea Miruna);

”Invitații ne-au prezentat etape ale carierei lor profesionale,factori ai succesului, obstacole, neîmpliniri inerente, subliniind importanța unei juste orientări profesionale  și a educației economice pentru cariera lor profesională “(Gheorghe Andrei Marian); ”O perspectivă interesantă asupra profilului și rolului economistului, informaticianului, întreprinzătorului din diferite domenii de activitate “(Bolocan Vlad Constantin,Cangea Sabina);” O experiență unică pe care nu o vom uita și  care merită trăită” (Deca Ana, Roșcăneanu Ioana); “O experiență care mă va ajuta în orientarea mea profesională “(Buzgaru Delia Maria, Papp Francesca).

Opinii ale invitaților:

“Liceul Ovidius a rămas Liceul Ovidius…apreciez nivelul pregătirii profesionale, dar și al disciplinei elevilor ovidiști (Toader Claudia Cosmina); ”Participanții s-au implicat activ prin numeroase întrebări care au dovedit interes  și  curiozitate pentru carierele profesionale de succes ale foștilor ovidiști șefi de promoție/olimpici naționali  la economie/întreprinzători de succes ”(Mihai Diana,Alexe Andreea ); ”Am descoperit în elevii participanți pasiunea pentru economie și domeniul financiar , preocuparea pentru cariere de succes și antreprenoriat în general” (Bogdan Mihalașcu ).

Concursul de antreprenoriat și  economie  desfășurat în final a fost câștigat de către echipa formată din elevele Focșa Anamaria Izabela și Malcan Eda, care au fost urmate de echipele formate din Roșcăneanu   Ioana, Buzgaru Delia Maria, Bolocan Constantin  și respectiv Deca Ana, Cangea Sabina, Dinu Sabina.

Trebuie aminite și eforturile depuse de către  elevii volunatari ai CREE Cța și anume Grasu Cristina Elena, Minea Teodora Maria, Liță Eliana, Iulia Iatan Marieta, Ionescu Andreea, Ion Cosmina Theodora , fotoreporter  Gheorghe Andrei Marian, respectiv Minea  Teodora  Maria și Ionescu  Filip care au susținut în finalul acțiunii extracurriculare   un moment artistic de calitate apreciat de către participanți.

Tuturor participanților le-au fost oferite materiale promoționale din partea instituțiilor partenere  și agenților economici, iar câștigătorilor concursului – premii în bani  și obiecte.