Young Citizens Conferences

Sâmbătă, 16 martie 2019, s-a desfășurat la Liceul Teoretic ”Ovidius” a doua ediție a Young Citizens Conferences (Conferința Tinerilor Cetățeni), cu tema Inteligența artificială. Activitatea face parte din programul Milset și are drept scop dezbaterea unor probleme legate de impactul inteligenței artificiale în activitățile umane, avantaje și dezavantaje ale utilizării acesteia.

Conferința a fost organizată de Liceul Teoretic ”Ovidius” (membru fondator al Milset România) în colaborare cu Universitatea Ovidius Constanța și Universitatea Maritimă Constanța. Au fost invitați domnul prof.univ.dr. Mihai Gîrțu, prorectorul Universității Ovidius, conf.univ.dr. Mihaela Hnatiuc de la Universitatea Maritimă Constanța, domnul prof.univ.dr. Dan Milici de la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava și domnul prof. Victor Șutac de la Colegiul ”Petru Rareș” din Suceava, președintele asociației științifice  Cygnus.

La conferință au participat peste 70 de elevi și studenți. Lucrările s-au desfășurat pe două secțiuni (Inteligența artificială și relațiile interumane și Importanța inteligenței artificiale în cercetare și tehnologie). Dezbaterile au fost interesante, participanții au expus diferite puncte de vedere în legătură cu temele în dezbatere. Milset este o organizație internațională, înființată în 1984, în Canada și are filiale în toată lumea. Scopul acestei organizații este stimularea preocupărilor tinerilor pentru știință și tehnologie, pentru artă. De asemenea, implică tinerii în analiza și dezbaterea unor probleme care țin de relații sociale și viitorul umanității.

[ngg src=”galleries” ids=”17″ display=”basic_thumbnail”]