Ziua Internațională a profesorului de limba franceză, sărbătorită pentru a doua oară la Universitatea Ovidius din Constanța

Cu ocazia Zilei Internaționale a profesorului de franceză, stabilită în acest an pe data de 22 noiembrie, Facultatea de Litere a Universității Ovidius din Constanța a fost gazda unei întâlniri festive ce a avut loc în amfiteatrul Umberto Eco, corp A, Campus, începând cu ora 10.

            Evenimentul a fost organizat de către Facultatea de Litere, reprezentată de doamna profesor doctor Monica Vlad, partenerii francofoni fiind Inspectoratul Școlar Județean, Asociația Română a Profesorilor Francofoni și Alianța Franceză Constanța – parteneri reprezentați de doamna Bianca Matei, doamna Mihaela Postelnicu și doamna Marinela Mitrenga.

            La întâlnirea festivă au fost prezenți atât studenți francofoni ai Facultății de Litere, cât și profesori de limba franceză din învățământul universitar și – preponderent – preuniversitar. Prin tragere la sorți, au fost desemnate perechi alcătuite dintr-un student și un profesor. A avut loc un moment interactiv, care a constat într-un moment de reflecție asupra principalelor sarcini ale unui profesor în cadrul școlii, dar și în afara acesteia. Astfel, profesorii și studenții au avut ocazia să se cunoască și să își împărtășească aspecte esențiale din parcursul profesional. De asemenea, aceste discuții au avut drept scop creșterea motivației studenților în alegerea carierei didactice.

            Sărbătorirea Zilei Internaționale a profesorului de franceză a oferit ocazia unui schimb de experiențe de bune practici privind activitatea didactică francofonă într-un cadru prietenos, aducând satisfacție atât organizatorilor, cât și invitaților.

prof. Ruxandra Bucur