Elevii Liceului Teoretic „Ovidius” la Festivalul Internațional de Teatru de la Arad

Trupa de teatru francofon a Liceului Teoretic ,,Ovidius”, „Amphithéâtre”, însoțită de profesoarele Cristina Gavrilă  și Lavinia Gheorghiu, a fost angajată în luna octombrie a anului curent într-o nouă aventură prilejuită de Festivalul internațional de Teatru ,,Jeunes Francophones”, desfășurat la Arad.

Ajunsă la a 31-a ediție, manifestarea artistică a găzduit iubitori de limbă franceză și de artă dramatică, descinși din spații diverse, precum orașe autohtone ca București, Târgu Jiu, Slobozia, Constanța, Iași, Huedin, Sighetu Marmației, Cluj, Bistrița dar și din țări europene – Bulgaria, Cehia, Polonia, Austria. Pasiunea pentru teatru a depășit granițele continentale, astfel, o țară nord – americană, Canada, a fost  și ea reprezentată de o trupă francofonă. Scena arădeană a fost animată de jocul actoricesc a peste 250 de elevi ce și-au etalat talentul, abnegația, pasiunea pentru arta spectacolului. De asemenea, organizatorii au venit în întâmpinarea participanților cu ateliere coordonate de 10 animatori ce au antrenat elevii în activități menite să le cultive gustul estetic – poezie, muzica, dans și mișcare.

Emoțiile inerente unor astfel de momente, impresiile diseminate în dezbateri ce au contribuit la dezvoltarea cognitivă și relațională au fost potențate de un periplu în spațiul bănățean încheiat cu vizitarea expoziției operelor lui Brâncuși, ,,Brâncuși, surse românești și perspective universale”. Muzeul Național de Artă din Timișoara a fost gazda acestei expoziții închinate geniului lui Brâncuși, cea mai mare din ultimii 50 de ani din Europa de Est, inclusă în programul cultural ,,Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.