Ziua Limbilor Europene sărbătorită la Liceul Teoretic „Ovidius”

Ziua Europeană a Limbilor, sărbătorită în fiecare an pe 26 septembrie, are ca scop să aducă în atenția publicului marea varietate lingvistică din Europa, să promoveze patrimoniul cultural și diversitatea lingvistică, să încurajeze oamenii de orice vârstă să învețe limbi străine, precum și să promoveze profesiile legate de domeniul lingvistic.

Anul acesta, doamnele profesoare de la catedra de limbi străine a Liceului Teoretic „Ovidius” au preluat inițiativa și au organizat o activitate tematică pentru a marca Ziua Limbilor Europene. Participanții la proiect au fost elevi de liceu ce au pregătit în prealabil prezentări și care au recitat poezii în cât mai multe limbi de pe teritoriul Europei.

De asemenea, au fost prezentate cuvinte utilizate frecvent în viața de zi cu zi în cât mai multe limbi europene, astfel că pe parcursul desfășurării activității au putut fi auzite  precum “buna ziua”, „je t’aime”, „gute nacht”, ” arrivederci”, „how are you?” și multe altele.

Elevii și-au arătat apoi talentul și creativitatea în realizarea unor afișe reprezentative pentru a-și arăta susținerea și pentru a încuraja diversitatea utilizării limbilor europene.