Festivalul Internațional de teatru tânăr in FLE “Coup de théâtre”

Martie 2018, în ajunul “Săptămânii Francofoniei”, trupa de teatru francofon “Amphithéâtre”, a Liceului Teoretic  “Ovidius”, însoțită de doamnele profesoare Cristina Anghel și Mariana Popovici, a participat la a XIX-a ediție a Festivalului Internațional de teatru tânăr in FLE “Coup de théâtre”, la Huesca-Spania.

Elevii, actori-debutanți, dar pasionați de jocul scenic au interpretat piesa  “Opéra Panique”, regizată de doamna profesor Maria Andreșoiu, inițiatoarea, alături de Cornel Andreșoiu, a trupei “Amphithéâtre”, cu măiestria și dăruirea caracteristică le-a insuflat dorința de perfecționare a educației culturale prin intermediul teatrului.

Coordonați cu pasiune și entuziasm de doamna profesor Lavinia Ghiorghiu, încurajați și susținuți de părinți, elevii români au evoluat cu succes pe scena Festivalului, alături de tineri din Canada, Franța, Luxemburg, Spania, Maroc și Egipt.

Experiența interculturală, posibilitatea exersării comunicării în limba franceză, dorința de cunoaștere și experimentare a jocului scenic i-a încântat pe elevii-actori.

Sugestive sunt declarațiile elevilor: Ancuța Sabina, Bădică Andreea, Ceaușu Alexia, Enuc Iulia, Linea Ioana, Pavalache Andra, Stereciu Teodora, Vasiliev  Ana, Salahoru Cristian, Rus Andrei, Terinte Alexandru.

“Mi-a plăcut atmosfera prietenoasă din perioada festivalului.”

“M-au impresionat toate piesele dar și discuțiile despre performanțele  teatrale ale participanților.”

“Am fost încântate de toate locurile vizitate și de activitățile din cadrul festivalului.”

“Cel mai mult mi-a plăcut implicarea celorlalți participanți în învățarea pașilor de la dansul nostru în cadrul Flash Mob-ului din centrul orașului Huesca.”

“Ne-am dori să repetăm această experiență.”

  • 2020 STEM Discovery campaign