DESPRE DISCRIMINARE LA LICEUL TEORETIC „OVIDIUS”

Miercuri, 31 octombrie 2012, la Liceul Teoretic „Ovidius” a avut loc o întâlnire a elevilor ovidiști cu tinerii de la Centrul de Plasament “Ovidiu”  Constanța în baza Protocolului de Colaborare dintre Liceul Teoretic „Ovidius” și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Constanța.

Activitatea, ce s-a desfășurat miercuri, s-a numit “Despre Discriminare” și a avut ca scop identificarea diferitelor forme de stigma și discriminare în societate, precum și efectele negative generate, educarea și  contracararea atitudinilor discriminatorii față de clasele sociale vulnerabile, deprinderea atitudinilor non-discriminatorii și integrarea copiilor cu probleme sociale.

În cadrul activității elevi au vizionat filme documentare, au realizat jocuri de rol și au dezbătut pe tema discriminării, cele mai interesante idei fiind recompensate cu diplome și cărți.

Aceasta nu este prima activitate de acest tip la care tinerii participă. În carul aceluiași proiect a avut loc sâmbătă 27 octombrie 2012, la Centrul de Plasament “Ovidiu”, întâlnirea  elevilor pentru “Aniversații lunii octombrie” unde prin jocurile propuse de aceștia s-au distrat dar au și învățat, cunoscându-se astfel mai bine.

Liceul Teoretic „Ovidius” colaborează cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Constanța din 2009 printr-un parteneriat inițiat de prof. Aldea Nadina și prof. Trifan Deniz, colaborare ce se concretizează prin organizarea de activități de socializare.

  • 2020 STEM Discovery campaign