Climate Detectives – ediția 2024

În perioada 21-22 mai 2024 s-a desfășurat la Frascati, lângă Roma, la cartierul general al agenției spațiale Europene, evenimentul final al concursului Climate Detectives ediția 2024.  La acest eveniment au participat două eleve ale Liceului Teoretic „Ovidius” – Mara Vașlaban și Ștefania Puflene care, coordonate de profesor Carmen Bucovală, au realizat un proiect legat de utilizarea foto-bioreactoarelor pentru reducerea efectelor poluării.

Cu această ocazie peste 20 de echipe din tot atâtea țări europene s-au reunit pentru a lua parte la ateliere și sesiuni de prezentare dedicate cercetării geospațiale cu ajutorul rețelelor satelitare,  cercetare axată pe observarea schimbărilor climatice și impactul acestora asupra societății umane.

Proiectul celor două eleve de la Liceul Teoretic „Ovidius” a fost apreciat de toți participanții cât și de juriul format din cercetători de la agenția spațială europeană, fiind singurul proiect dedicat utilizării bioreactoarelor din aceasta ediție a concursului. Alături de colegii lor europeni cele două eleve de la liceul nostru au putut analiza direct imagini furnizate de sistemul de sateliți utilizați de ESA.

Felicitări și succes în continuare!