Încă o mobilitate Erasmus la Liceul Teoretic Ovidius Constanța

În perioada 22-26 mai 2024 s-a desfășurat la Istanbul o mobilitate Erasmus  a elevilor și profesorilor Liceului Teoretic Ovidius, pe tema educație pentru științele oceanice.

Alături de elevi de la Liceul Piri Reis din Istanbul, elevii și profesorii de la liceul Ovidius avut ocazia să ia parte la workshop-uri organizate de Institutul de Cercetări Marine al Universității din Istanbul să discute despre impactul microplasticului sau despre modificarea biodiversității în Marea Neagră ca urmare a poluării. Experții în ecologie au făcut o comparație între litoralul românesc și coastele Turciei în privința  Cere a impactului acestor procese antropice. Ca și liceul Ovidius, liceul partener din Turcia este parte a Rețelei Europene a Școlilor Albastre în cadrul inițiativei EU4Ocean. Un alt moment important l-a constituit vizita la Asociația Națională a Constructorilor de Nave din Turcia, prilej cu care s-a discutat despre impactul pe care industria navală dar și transporturile maritime le au asupra calității mediului marin, atât în Marea Negră cât în restul oceanului planetar.

Lucrând în echipe, elevii români și turci au avut de realizat, într-o manieră creativă și ludică, o reprezentare a impactului pe care activitățile umane le generează asupra naturii.

Creșterea gradului de conștientizare cu privire la aceste fenomene este primul pas în formarea și performarea unui comportament sustenabil cotidian.