Elevii Liceului Teoretic ,,Ovidius” în dialog cu istoricul și profesorul Adrian Cioroianu

Vineri, 25 noiembrie 2022, s-a desfășurat la Colegiul Național de Arte „Regina Maria”  Constanța, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Societatea de Științe Istorice din România, filiala Constanța, o dezbatere cu tema: „5 întrebări despre lumea de azi – și ce legătură au ele cu tinerii”.

Invitatul special al acestei manifestări a fost istoricul Adrian Cioroianu, profesor universitar doctor la Facultatea de Istorie din cadrul Universității București. Dezbaterea a fost adresată liceenilor constănțeni pasionați de istorie.

            Elevii clasei a XII-a E de la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța, coordonați de profesor Nistor Elena și profesor Paris Anișoara au participat la această dezbatere, manifestând interes față de problemele analizate. Întâlnirea s-a desfășurat într-un climat destins și cald. Foarte apropiat de tânăra generație, istoricul și profesorul Adrian Cioroianu a explicat într-un limbaj elevat dar în același timp și pe înțelesul elevilor problemele lumii contemporane. Interacțiunea a fost constantă pe parcursul întregii întâlniri, elevii adresând întrebări privind istoria recentă și nu numai.

            A fost o activitate extrem de interesantă, reușita acesteia fiind asigurată de vocația pedagogică a profesorului Adrian Cioroianu dar și de preocupările copiilor în legătură cu provocările lumii contemporane.