Ziua Internațională a Profesorului de limba franceză, sărbătorită la Universitatea „Ovidius” din Constanța

Cu ocazia Zilei Internaționale a Profesorului de franceză, stabilită în acest an pe data de 23 noiembrie, Facultatea de Litere a Universității Ovidius din Constanța a fost gazda unei întâlniri festive ce a avut loc în amfiteatrul Umberto Eco, corp A, Campus, între orele 10-12.

            Evenimentul a fost organizat atât de către Facultatea de Litere, reprezentată de doamna profesor doctor Monica Vlad, cât și de către partenerii francofoni – Inspectoratul Școlar Județean, Asociația Română a Profesorilor Francofoni și Alianța Franceză Constanța – parteneri reprezentați de doamna Bianca Matei, doamna Mihaela Postelnicu și doamna Marinela Mitrenga.

            La început au fost ținute prelegeri referitoare la importanța studierii limbii franceze, precum și la principalele activități și proiecte francofone derulate în ultimii ani, cum ar fi: Le français pour réussir, ateliere de improvizație la Eforie Sud, diverse stagii de formare pentru profesori la București, Brașov, Vidin și Constanța etc. În cea de-a doua parte a întâlnirii profesorii participanți au fost invitați să reflecteze și să își exprime viziunea asupra a ceea ce consideră a fi un bun profesor / profesor de franceză.

            Sărbătorirea Zilei Internaționale a Profesorului de limba franceză a oferit ocazia unui schimb de experiențe de bune practici privind activitatea didactică francofonă într-un cadru prietenos, aducând satisfacție atât organizatorilor, cât și invitaților.