Elevii ovidiști-tot mai creativi în domeniul economiei!

Este bine cunoscut faptul că elevii ovidiști sunt obișnuiți să exceleze în toate domeniile. Iar cel economic nu face nici pe departe excepție. Sâmbătă s-a desfășurat concursul Creativity & Innovation Challenge, organizat de Junior Achievement Romania.  Competiția a reunit 15 licee constănțene, 21 de echipe luptând pentru unul din cele trei locuri finaliste. Liceul Teoretic „Ovidius” a fost reprezentat de 3 echipe îndrumate de domnul profesor Victor Mihalașcu și doamna profesoară Sorina Leu.

Evenimentul este primul dintr-o serie de 4 care se desfășoară în perioada octombrie – noiembrie, următoarele evenimente fiind la Iași, București și Brașov. Competiția este organizată de Junior Achievement România în parteneriat cu Raiffeisen Bank și face parte din programul de educație financiară pentru elevi de liceu, ABCdar bancar. De asemenea, echipele participante au beneficiat de suport din partea a 7 consultanți voluntari Raiffeisen Bank.

Tehnologia evoluează în mod constant și rapid. O întâlnim în tot ce ne înconjoară: telefoane, tablete, gadgeturi. Astfel, elevii participanți au avut de conceput o aplicație inovatoare care ar ușura gestionarea bugetului unei familii. Cunoștințele de economie și de tehnologie, dar și antreprenoriale ne-au ajutat în concretizarea ideilor și la proiectarea în detaliu a funcționalității unei astfel de aplicații. Competiția a fost acerbă, însa participanții și-au învins emoțiile în momentul prezentării proiectului. Abilitățile de a vorbi în fața unui public larg, dar și modurile de a capta atenția au fost esențiale în expunerea ideilor în fața unui juriu prestigios. Criteriile de evaluare au constat în eficiența aplicației, prezentarea acesteia și inovația pe care aceasta o aduce in domeniul tehnologic.

Ziua plină de inspirație,creativitate și emoție s-a încheiat cu decernarea premiilor. Primul loc a fost ocupat de echipa ovidistă formată din Bălașa Mara, Ceapă Delia, Crețu Andrei, Cristea Cătălin și Grigore Mihai, ca și cel de-al treilea loc  , echipa fiind formată din Avram Teodora, Macarie Oana, Maftei Andra, Manafu Marius și Roman Ștefan. Ambele echipe câștigătoare au fost formate din elevi de clasa a XI-a și sunt îndrumate de domnul profesor Victor Mihalașcu, urmând să participe la finala națională, care se va derula în semestrul al II-lea.

Suntem ferm convinși că etapa ce urmează a se derula va aduce la rândul ei alte dovezi ale creativității și calității de antreprenor pe care liceul nostru le dezvoltă de la an la an în fiecare elev al său .

[nggallery id=10]