Et en plus

,,Et en plus, je parle français’’, spectacolul dedicat francofonilor și francofililor, se înscrie deja sub semnul tradiției ovidiste. Muzicǎ, slam, artǎ teatralǎ sau coregraficǎ s-au constituit în momente de autentică valoare artisticǎ ce au delectat spectatorii reuniți  în numǎr mare în Aula Magnum a Liceului Teoretic “Ovidius”. Scena a reverberat sub acordurile nostalgice interpretate sensibil de elevii Teodora Minea și Răzvan Mureanu, îndrumați de prof. Mariana Popovici, pe ritmurile nemuritoarei Edith Piaf, în timp ce dansul a devenit expresia bucuriei de a vorbi o limbǎ înfrǎțitǎ cu cea elogiatǎ. Dovada francofoniei și a francofiliei, concepte în virtutea cǎrora ne-am reunit a constituit-o atelierul de slam, coordonat cu dǎruire de doamna profesor Nadina Dima-Aldea.

Dragostea copiilor pentru limba francezǎ s-a reflectat și în momentul dramatic susținut de trupa de teatru francofon, ,,Mini-Amphitéâtre’’, cǎlǎuzitǎ de profesorii Cristina Gavrilǎ și Lavinia Gheorghiu în colaborare cu profesorii Cornel și Maria Andreșoiu, efortul susținut al micilor actori fiind încununat cu Trofeul Festivalului de Teatru Francofon din Piano di Sorrento, Italia.

Invitații speciali la această manifestare au fost vicepreședinta ARFP (Asociația Română a Profesorilor de Franceză) Constanța, prof. Mihaela Postelnicu și prof. Camelia Țuglea.

[ngg src=”galleries” ids=”19″ display=”basic_thumbnail”]