Festivalul de teatru licean francofon

În săptămâna francofoniei, 18 – 24 martie 2019, elevii ovidiști, membrii trupei “Amphithéâtre”,  au participat la FTLF (Festivalul de teatru licean francofon),  Pecs, Ungaria, însoțiți de doamnele profesoare Carmen Bucovală și Lavinia Gheorghiu.

Printr-o muncă susținută, pentru o perioadă de aproape șapte luni, au construit un întreg din “Théâtre décomposé”, de Matei Vișniec, prezentând o lume descompusă, în care omul este o ființă descompusă. Aceștia au fost îndrumați și coordonați de profesorii Maria Andreșoiu și Lavinia Gheorghiu.

La festival, actorii liceeni, au fost apreciați în special pentru că au reușit să transmită cu ușurință și din suflet, mesajele personajelor din teatru absurdului, propuse de Matei Vișniec, demn urmaș a lui Eugène Ionesco.

Elevii care au dat viață spectacolului au fost : Cîinoiu Dana-Maria, Ceaușu Alexia-Maria, Bădică Andreea-Bianca, Ancuța Sabina, Linea Ioana-Valentina, Stereciu Teodora, Enuc Iulia, Maclinschi Andrea-Nicoleta, Trepteanu Maria-Alexia, Fortunescu Oana Alexandra, Dinu Lorena, Calila Ipek, Tatu Stefan, Rus Andrei, Salahoru Cristian

Regia : Maria Andreșoiu et Lavinia Gheorghiu (profesori de franceză)

Ce m-a atras a fost modul în care limba franceză, prin teatru, a legat atâtea culturi. Spiritul vivace, atmosfera relaxantă, organizarea foarte bună – toate acestea mi-au dat ocazia să îmi îmbunătățesc deprinderile de comunicare, atât pe scenă, cât și în afara ei, ne-a declarat Stefan Tatu, membru al trupei de teatru francofon.

[ngg src=”galleries” ids=”20″ display=”basic_thumbnail”]