Eveniment francofon de excepție la Liceul Teoretic “Ovidius”

Miercuri, 5 decembrie 2018, la ora 11,00, în sala de festivități a Liceului Teoretic “Ovidius” Constanța, a avut loc Conferința “Ensemble pour l’école de la confiance: la méthode et l’esprit de la réforme de l’Éducation nationale française”, susținută de dl. Michel Monsauret, atașat de cooperare educativă din cadrul Ambasadei Franței în România.
Această acțiune inițiată de Alianța Franceză Constanța s-a desfășurat sub patronajul Ambasadei Franței în România și Institutul Francez în România și face parte din seria acțiunilor de cooperare educativă și lingvistică pentru 2018 de promovare a limbii franceze și a francofoniei.

La această Conferință au participat reprezentanți importanți ai instituțiilor francofone și educative din Constanța, acestea fiind prezente prin: prof. Janetta Daniela Bărăitaru,
inspector școlar pentru limbi moderne, prof. Marinela Mitrenga, președintele Alianței Franceze, prof. Ileana Meheleanu, prof. Mihaela Postelnicu, conf.univ.dr. habil. Monica Vlad, de la Facultatea de Litere, Constanța.

Conferința a fost completată de prezentarea dnei. prof. Veronica Hagi, doctorand în cadrul Școlii doctorale de Științe umaniste a Universității „Ovidius“, cu „Teza mea de doctorat în 180 de secunde“, precum și de programul cultural oferit de trupa de teatru francofon, din Cernavondă și trupa de teatru francofon a Liceului Teoretic „Ovidius“,  „Amphithéâtre“ din Constanța.