Rezultate de exceptie la concursurile de matematică și fizică

În urma cu o săptămâna s-a desfășurat Concursul National de matematică și fizică Vrânceanu Procopiu, o competiție extrem de dificilă, la care Liceul Teoretic “Ovidius” a fost reprezentat de  Alin Theodor Oprea. Iată ce ne-a spun Theodor la întoarcerea de la concurs:

“Încă de când eram mic am fost atras de tehnologie și de inginerie, primele mele contacte cu aceste domenii au fost prin intermediul jocului de Mecano și al calculatorului. Odată cu înaintarea în vârsta și cu intrarea la gimnaziu am dezvoltat o pasiune fata de matematică și fizică, pasiune care a dus la câștigarea mai multor premii la olimpiadele și concursurile naționale.

Experiența din timpul concursului este una unică, întrucât putem să ne demonstrăm nivelul actual al procesului de pregătire, avem oportunitatea să cunoaștem oameni talentați din întreaga țară, dar și să ne distrăm după terminarea probelor.

Succesul nu se obține muncind pe ultima sută de metri, ci pe tot parcursul anului în mod constant. Calea spre succes poate fi îngreunata de mici înfrângeri, dar important este să știm să trecem peste acestea, găsindu-ne propriile motivații și inspirații. Putem astfel spune că un impuls aplicat în gluteus maximus este o mișcare rectilinie uniformă spre succes.

Doresc să le mulțumesc doamnelor profesoare Barim Mariana și Dănilă Mirela, fără ajutorul cărora nu aș fi reușit să obțin premiul 3 la concursul național de matematică și fizică Vrânceanu Procopiu. În timpul concursului am avut ocazia să întâlnesc oameni excepționali, atât elevi cât și profesori, cei mai buni la matematică și fizică din județele lor. Am fost propus să particip la acest concurs în baza rezultatelor precedente, atât în domeniul fizicii cât și a matematicii, și consider că am demonstrat de ce sunt capabil”

  • 2020 STEM Discovery campaign