Festivalul național al cărții pentru copii „BUCURIA LECTURII”

Liceul Teoretic „Ovidius” a fost selectat pentru a participa la FESTIVALUL NAȚIONAL AL CĂRȚII PENTRU COPII „BUCURIA LECTURII” 2022 derulat de Federația Internațională a Comunităților Educative – Secțiunea România (FICE România).

FESTIVALUL NAȚIONAL AL CĂRȚII PENTRU COPII „BUCURIA LECTURII” 2022, Ediția a XVIII-a

Federația Internațională a Comunităților Educative – Secțiunea România (FICE România) vă supune atenției proiectul derulat de organizația noastră, Festivalul Național al Cărții pentru Copii “Bucuria lecturii”, aflat la a XVIII-a ediție. Scopul proiectului Festivalul Național al Cărții pentru Copii “Bucuria lecturii” este promovarea lecturii de carte la elevi, în vederea dezvoltării capacităților de înțelegere a conceptelor și a imaginilor abstracte, de a memora și imagina, de a înțelege și extrage sensurile din context, de creștere a motivației intrinseci etc. precum și de atingere a unui nivel ridicat de maturizare emoțională și intelectuală. Proiectul se adresează elevilor din instituțiile preșcolare, școlare (din învățământul preuniversitar, cluburile și palatele copiilor etc.).

  Copilăria, adolescența și post-adolescența sunt perioade optime ale învățării iar accesul liber la lectură și, pe aceasta bază, la informare și cunoaștere, se impune în societatea modernă ca unul dintre drepturile fundamentale ale copilului. În acest context, promovarea lecturii în rândul elevilor se înscrie printre cerințele obligatorii ale oricărei acțiuni socio-educaționale din România.

Anul anterior, 2020-2021, Liceul Teoretic „Ovidius” a câștigat MARELE PREMIU TUDOR OPRIȘ.

Activitățile din Liceul Teoretic “Ovidius” au fost coordonate de CATEDRA DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, alături de care s-au aflat bibliotecar CONSTANȚA AVRAM, Director prof. ANGHEL CRISTINA, Director adj. prof dr. BUCOVALĂ CARMEN, profesor de educație muzicală CRINA PAVLICU OANA și prof. dr. URSU IUSTINA SILVANA în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”I.N. Roman” Constanța reprezentat de DIANA CODREANU și IULIA DIMA bibliotecari ai Secției pentru copii, LUCICA VLAD bibliotecar la Sala de lectură (Presă) și DOINA MOȘOIU bibliotecar Compartiment Colecții Speciale, Muzeul Național al Literaturii Române reprezentat de OROS OANATEATRUL DE STAT CONSTANȚA reprezentat de actrițele – LAURA CRĂCIUN și LILIANA CAZAN, dar și invitați – scriitorul BOGDAN BOERU, traducătoarea și blogger-ul LAURA FRUNZĂ TRADUCĂTOR.

Liceul Teoretic „Ovidius” propune elevilor de gimnaziu și liceu următoarele activități: INVITAȚIE BUCURIA LECTURII 2022