FESTIVALUL NAȚIONAL AL CĂRȚII PENTRU COPII „BUCURIA LECTURII” 2021

Liceul Teoretic „Ovidius” a fost selectat pentru a participa la FESTIVALUL NAȚIONAL AL CĂRȚII PENTRU COPII „BUCURIA LECTURII” 2021 derulat de Federația Internațională a Comunităților Educative – Secțiunea România (FICE România) 2021, Editia a XVII-a și a primit PREMIUL SPECIAL ”TUDOR OPRIȘ”.

Acest proiect a fost derulat de Federația Internațională a Comunităților Educative – Secțiunea România (FICE România) 2021 in scopul promovarii lecturii de carte la elevi, în vederea dezvoltării capacităților de înțelegere a conceptelor și a imaginilor abstracte, de a memora și imagina, de a înțelege și extrage sensurile din context, de creștere a motivației intrinseci etc. precum și de atingere a unui nivel ridicat de maturizare emoțională și intelectuală.

Activitatile din Liceul Teoretic “Ovidius” au fost coorodnate de CATEDRA DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, alaturi de care s-au aflat bibliotecar CONSTANȚA AVRAM, Director prof. ANGHEL CRISTINA, Director adj. prof dr BUCOVALĂ CARMEN, profesor de educație muzicală CRINA PAVLICU OANA în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”I.N. Roman” Constanța reprezentat de PLESOIANU ȘTEFAN, Muzeul Național al Literaturii Române reprezentat de OROS OANA, Catedra de Arte a Universității  ”Ovidius” reperezentată de PROF UNIV DR COJOCARU DANIELA și LECT UNIV  DR VELESCU ILIANA, invitați – scriitor ADRIAN ROMILA, scriitor, traducător ROȘIORU MĂDĂLIN, scriitor și bloger  IOANA CHICET-MACOVEICIUC, scriitor, blogger și trainer în educație CORINA CHIRAN.

LA SECȚIUNEA I  DE CREAȚIE LITERARĂ în data 4.05.2021, ora 11.00 s-a realizat jurizarea lucrărilor, astfel,  laUn eseu inspirat din universul lecturilor coordonator PROF. IONESCU FLORENTINA DANIELA au participat 25 de lucrări dintre care 14 cu punctaje peste 90 calificate la etapa următoare/ la O poveste originală la care participă coordonator PROF. SECUIU CRISTINA BRÎNDUȘA  au participat 40 de lucrări dintre care 27 cu punctaje peste 90 calificate la etapa următoare/ la Poezii originale la care participă coordonator PROF. DR. TRACHE ALINA  au participat 45 de lucrări dintre care 33 cu punctaje peste 90 calificate la etapa următoare/ la Scrisoare către un personaj sau autor favorit la care participă coordonator  PROF. TRIFAN DENIZ au participat 35 de lucrări dintre care 25 cu punctaje peste 90 calificate la etapa următoare. Dintre acestea la etapa națională au obținut premii și mențiuni:

  1.  ZULCHEFIL HAYRIYE AYLIN IX prof. dr. TRACHE ALINA PREMI UL II Eseu inspirat din universul lecturilor
  2.  VASILE ADINA IOANA X prof. dr. TRACHE ALINA PREMI UL I  O poveste originală
  3.  NEGRECI VALENTINA NICOLETA IX  prof. ROMAN CAMELIA  PREMIUL III O poveste originală
  4. ORBEANU VICTOR V prof. TRIFAN DENIZ MENȚIUNE    Eseu inspirat din universul lecturilor
  5.  BUZBUCHI MATHEO XI  prof. TRIFAN DENIZ PREMIUL I   Scrisoare către un personaj sau autor favorit
  6.  BECLEAN MĂDĂLINA VII prof. IONESCU FLORENTINA PREMIUL I  Eseu inspirat din universul lecturilor
  7.  IONESCU DAVID CRISTIAN XI prof. IONESCU FLORENTINA PREMIUL I  Eseu inspirat din universul lecturilor
  8.  POPESCU SARA IOANA X prof. HOLBAN ADINA PREMIUL I   Poezii originale ale copiilor
  9.  PASĂRE DIANA MARIA XI prof. HOLBAN  ADINA PREMIUL II  Eseu inspirat din universul lecturilor
  10. GALAV ECATERINA prof. HOLBAN  ADINA  MENȚIUNE   Poezii originale ale copiilor.

LA SECȚIUNEA II EVENIMENTE DEDICATE CĂRȚII, LECTURII ȘI CREATIVITĂȚII/  

în data  19.04.2021, ora 10 s-a desfășurat online secțiunea – DEZBATERI PE TEME LITERARE ȘI PRIVITOARE LA CARTE ȘI LECTURĂ la care au participat coordonatori PROF. ROMAN CAMELIA  BIBLIOTECAR AVRAM TANȚA  și invitat BIBLIOTECAR OROS OANA MUZEULUI NAȚIONAL AL LITERATURII BUCUREȘTI și 30 de elevi din clasele V – VII primind PREMIUL I LA NIVEL NAȚIONAL

 – în data  20.04.2021, ora 10 s-a desfășurat online secțiunea – VIZITE LA CASE MEMORIALE ALE SCRIITORILOR, BIBLIOTECI, MUZEE ETC. la care au participat coordonatori PROF. POPA ANAMARIA, BIBLIOTECAR AVRAM TANȚA și invitat BIBLIOTECAR PLESOIANU ȘTEFAN DE LA BIBLIOTECA JUDETEANA I.N. ROMAN CONSTANTA și  30 de elevi din clasele V – VII primind PREMIUL II LA NIVEL NAȚIONAL.

          în data  20.04.2021, ora 13 s-a desfășurat online secțiunea – ÎNTÂLNIRI CU SCRIITORI ȘI AUTORI la care au participat coordonatori PROF. DR. PALIUC PAULA , BIBLIOTECAR AVRAM CONSTANȚA – LT OVIDIUS CONSTANȚA,  BIBLIOTECAR OROS OANA MUZEULUI NAȚIONAL AL LITERATURII BUCUREȘTI și 62 de elevi din clasele IX – XII primind PREMIUL II LA NIVEL NAȚIONAL.

în data  20.04.2021, ora 13 s-a desfășurat online secțiunea – POEZIA ȘI MUZICA – TĂRÂMUL MAGIC AL ARTELOR la care au participat coordonator PROF. PAVLICU CRINA OANA și invitați – PROF UNIV DR COJOCARU DANIELA – Universitatea Ovidius Constanța/ Facultatea de Arte / LECT UNIV  DR VELESCU ILIANA – Universitatea Ovidius Constanța/ Facultatea de Arte și  56 de elevi din clasele V – XI primind DIPLOMĂ DE PARTICIPARE.

în data  22.04.2021, ora 13 și 23.04.2021, ora 11 s-a desfășurat online secțiunea – CĂLĂTORII IMAGINARE PE URMELE UNOR SCRIITORI ȘI AUTORI ÎNDRĂGIȚI la care au participat coordonator PROF. HOLBAN ADINA cși invitați ADRIAN ROMILA scriitor, ROȘIORU MĂDĂLIN scriitor, traducător și 44 de elevi din clasele IX – XI// Întâlniri cu scriitori și autori la care participă coordonator PROF. HOLBAN ADINA și invitat scriitor și blogger  IOANA CHICET-MACOVEICIUC/ scriitor, blogger și trainer în educație CORINA CHIRAN și 29 de elevi din clasele V-VIII primind PREMIUL I LA NIVEL NAȚIONAL.