Erasmus+ România -Franța 2023

În perioada 1-7 octombrie 2023 la Liceul Teoretic Ovidius Constanța s-a desfășurat o mobilitate Erasmus+ la care au participat elevi de la Liceul Jean de la Fontaine, din Chateau Thierry, Franța. Programul propus de gazdele de la Liceul Teoretic Ovidius a fost bogat și variat și a cuprins vizite la instituții de învățământ superior din Constanța, precum Academia Navală Mircea cel Bătrân unde elevii români și francezi au avut ocazia să vină în contact cu cele mai moderne modalități de pregătire în domeniul ingineriei și navigației. Alte activități au vizat evidențierea particularităților mediului natural și ecosistemelor specifice Dobrogei, elevii având ocazia să analizeze parametrii fizico-chimici ai apelor Lacului Razim și să înregistreze varietatea floristică a biocenozelor din Rezervația Fântânița-Murfatlar.

Istoria antică a regiunii noastre a fost descoperită elevilor francezi prin vizitarea complexului monumental de la Adamclisi dar și cetății Argamum. Cu prilejul acestei vizite, echipele formate din elevi francezi și români au contribuit la realizarea unui proiect de ambientare a spațiilor Liceului Teoretic Ovidius prin amenajarea unei grădini verticale. Prima mobilitate din cadrul acestui parteneriat s-a desfășurat în aprilie 2023.

Mobilitatea de la Liceul Teoretic Ovidius din această săptămână a reprezentat pentru toți participanții posibilitatea de continuare a proiectelor începute în urmă cu jumătate de an, în cadrul primei vizite de proiect găzduită de Liceul Jean de la Fontaine și axate pe teme legate de biodiversitatea locală și promovarea patrimoniului cultural și natural local. „Am fost foarte plăcut impresionați de primirea făcută de familiile elevilor români,  de căldura cu care ne-au întâmpinat și de generozitatea cu care n-au făcut părtași tradițiilor locale”, a declarat unul dintre elevii francezi.