Trupa de teatru Mini-Amphitéâtre premiată la Festivalul francofon din Italia
Trupa de teatru Mini-Amphitéâtre, a liceului teoretic Ovidius, din Constanța a fost premiată la Festivalul francofon din Italia.
Trupa „Mini-Amphithéâtre” a liceului teoretic Ovidius, Constanța, a câștigat premiul pentru dimanism, culoare și jocul micilor actori în cadrul Festivalul Internațional de Teatru francofon „14es Journées de Théâtre Scolaire Francophone de Piano di Sorrento”, desfășurat în Italia, sub organizarea Institutului francez din Napoli, a Asociației naționale italiene de acțiune teatrală, în perioada 1-26 februarie 2017, aceștia participând în săptămâna 12-19 februarie, dedicată elevilor francofoni cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani. La acest fetival și-au dat concursul 15 trupe de teatru, provenind din Franța, Italia, Belgia, România.
Cu această ocazie, 23 de elevi ovidiști îndrumați de doamnele profesoare Lavinia Gheorghiu și Cristina Gavrila, coordonatoare ale proiectului, suținute în acest demers de Cristina Anghel, directorul liceului teoretic Ovidius, au pus în scenă piesa „Après la pluie, le beau temps”, scrisă de Ann Rocard.
Ziua de 16 februarie a fost una specială, deoarece micii actori ovidiști, au urcat pe scenă pentru prima dată, urmăriți cu atenție de un juriu experimentat și un public curios. Oraganizatorii festivalulului au apreciat ca piesa a fost adecvată vârstei elevilor și că micii actori prin jocul lor, au transmis energie și veselie. Bucuria a fost și mai mare când au primit trofeul și diplomele , într-un cadru de festival, înconjurați de aparate de fotografiat și camere de filmat.
În cadrul festivalului micii actori ovidiști au avut ocazia să socializeze în limba franceză și să-și îmbogățească pregătirea actoricească prin ateliere susținute de actori profesioniști din Franța, Italia și România.
Pentru a îmbina arta și istoria locurilor, ovidiștii au vizitat Napoli, Pompei – orașul misterelor, splendoarea coastei Amalfitane cu toate contrastele acesteia: Sorrento, Piano di Sorrento, Positano, Amalfi, Vietri sul Mare, aici fiind impresionați de specificul acestuia, ceramica, terminând periplul cu orașul portuar Salerno. Micii actori ovidiști au avut ocazia să descopere frumusețea naturii, oferită de insula Capri, ca în ultima zi să fie încântați de eterna Roma.
Această experiență nu este decât o pagină din multe altele ce le vom scrie pe scena Fesivalului de teatru francofon de la Sorrento, pagini ce vor rămâne o viață in sertarul prețios al amintirilor la care vom reveni mereu pentru a ne bucura de ele.