Energy Innovation Challenge 2017

Concursul organizat de Black Sea University Network a ajuns la a doua editie – Energy Innovation Challenge 2017 – Concurs de proiecte, planuri de afaceri și idei inovative de startup-uri în domeniul Energiei Durabile. Alături de Rețeaua Universităților de la Marea Neagră în colaborare cu Universitatea „Ovidius”, Cluster-ul Medgreen, Primăria Constanța și Institutul Aspen România, s-a derulat în data de 17 Noiembrie 2017.

La concurs au depus 43 de propuneri de proiecte concurenți de la Liceul Teoretic „Ovidius”, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” si Universitatea „Ovidius”, 10 dintre acestea calificându-se in lista scurtă a proiectelor ce au fost prezentate in fata juriului.

Juriul concursului, format, printre altii din  Iuliean Horneț – inventator, președinte EcoHornet SRL, Marc Ulieru si Cristian Român, redatori la revista “Stiinta si tehnica”, a oferit doua mentiuni proiectelor prezentate de elevii Liceului  Teoretic “Ovidius”, coordonati de prof. Carmen Bucovală: “Becul Marc” – proiecte realizat de: Alexandra Dorobanțu, Raluca Muntean, Claudia Cohal, Cristina Dragu și “Casa viitorului” – realizat de Georgiana Sîrbu, Maria Ionescu, Maria Serbea si Andreea Mirea.